Fizik tedavi teknikerleri 2500 atama kontenjanı bekliyor

Fizik tedavi teknikerleri 2500 atama kontenjanı bekliyor
Önlisans Fizik Tedavi Teknikerleri 2020 yılında 2 bin 500 atama bekliyor. Sağlık Bakanlığınca 2020 yılında alınacak sağlık personeli alımlarında önlisans FTT mezunları 2000-2500 atama bekliyor.

Yıllardır yetersiz atama kontenjanlarından dolayı fizik tedavi teknikeri mezun adayların sayısı 26 bini buldu. Dolayısıyla Önlisans Fizik Tedavi Teknikerleri (FTT) Sağlık Bakanlığı personel alımlarında içinde bulunduğumuz yılda ciddi bir atama bekliyor. 2019 yılında 133 atama kontenjanı verildiğini belirten Fizik Tedavi Teknikerliği mezunları sitemiz kamubiz.com'a ulaşarak KPSS’den aldıkları 88 puanla açıkta kaldıklarını belirtiyorlar.

Ülkemizde Fizik Tedavi hastalarının sayısı gün geçtikçe artıyor bu artış devam ederken Fizik Tedavi Teknikeri mezun sayısında da ciddi artışlar görülmektedir. Mezun teknikerler iş bulmakta oldukça zorlanıyor bunun sebeplerinden bazıları ise ; hastanelerde fizik tedavi teknikerliği görevinin başka personellere verilmiş olması , her sene binlerce mezun olmasına rağmen alım sayılarının normalden kat ve kat az olması gb nedenlerdir. Buradan Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya sesleniyoruz. Lütfen Fizik Tedavi Teknikerlerinin sesini duyun ve ciddi alımlar yaparak gençlerin yüzünü güldürün , emeklerinin karşılığını verin. 2500 fizik tedavi teknikeri alımı bekliyoruz.

İşin ehli olan Teknikerlerin yerine hemşire ve diğer sağlık personellerinin çalıştırılması, açılan şehir hastanelerine taşeron alınması bu bölümün istihdamını kısıtlamıştır. Bakın bir örnek verecek olursak 30 bin Fizik Tedavi Teknikeri 2019’da verilen 133 kadro sayısı ile mağdur edildiler ve KPSS’den aldıkları 88 puanla açıkta kaldılar. Ancak sağlıkta ihtiyaç çok alım yok 2020 alımlarında Fizik tedavi ve diğer branşlar dan olan teknisyen ve teknikerlere en az iki bin beş yüz kadro verilmeli.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.