2 Yıl KPSS Geçerlilik Ne Kadar Adil?

2 Yıl KPSS Geçerlilik Ne Kadar Adil?
KPSS ve üniversiteye girişte, puanların iki yıl geçerli olması, kafaları karıştırdı. Daha da vahimi, soruların güçlük dereceleri ve sayılarının sürekli değişmesi! MEB, YÖK ve ÖSYM, şikayetleri de göz önüne alarak sistemi yeniden değerlendirmelidir!..

Adayların üzerindeki baskıyı azaltmak için uygulamaya konulan, uzun dönemli sınav geçerliliği, pek çok sorunu da beraberinde getirdi, sınavların adilliğine gölge düşürdü.
Bu konuda üniversite adayları çok şikayetçiydi, şimdi bu kervana üniversite mezunları da katıldı. İşte onlardan bazıları:

2019 KPSS ÖABT

 Önceki yıllarda yapılan kolay sınavlardan alınan puanlarla yeni yapılan zor sınavlarda sıralamaya alınan puanlar üzerinden dahil olunuyor. Sınavların zorluk derecesi farklı hatta bu yıl soru sayısı bile farklıydı. Geçen yıl yapılan iki atamada da kontenjana giremeyen bu yıl eski puanıyla ilk 1500'de. Girdiğimiz zor sınavda aldığımız düşük puan iyi sıralama olmasına rağmen geçen sınavda kolay soruları çözüp normal bir puan alanlar şimdi önümüzde. Lütfen sesimiz olur musunuz?

SORU SAYILARI DEĞİŞTİ

2016 yılında Türkçe öğretmeni olarak mezun oldum. 2016'dan beri KPSS ÖABT sınavlarına girmekteyim. Geçen yıl MEB tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS puanları artık 2 yıl kullanılabilicek. Yani iki farklı sınava girilecek, sınavın zorluk derecesine bakılmayacak ama adaylar aldıkları puanlara göre sıralamaya konulacak. 2018 yılında ÖABT sınavlarında 50 soruluk sistem uygulanmaktaydı. 2019 yılında 75'e çıkarıldı. Alan ortalamaları yükseldiği için sonuçlar puanlar düşük ama sıralama yüksek şeklinde geldi. Bu da şöyle bir sıkıntı doğurdu. 2018 yılında alınan öğretmen alımlarında iki atamada da kontenjana giremeyecek kadar düşük sıralaması olanlar şimdi aynı puanlarını bu yıl kullanarak önümüze geçti. Olası bir alımda 2019lulardan çok 2018liler alınacak. Bu uygulamaya son verilmesini istiyoruz. Sınavlar her yıl yapıldığı hhalde neden puanlar 2 yıl kullanılıyor. Soru zorluk dereceleri farklı, soru sayıları farklı. Lütfen bu konuda sesimiz duyulsun. Mağdur oluyoruz.

eğitimajansı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum