3163 ​Ön Lisans İşletme Mezunlarının Kadro Mağduriyetleri

3163 ​Ön Lisans İşletme Mezunlarının Kadro Mağduriyetleri
Ön lisans memur adaylarının atama mağduriyetlerini ve sıkıntılarını anlatmaya devam ediyoruz. Bu haberimizde (3163) Ön Lisans İşletme mezunlarının taleplerine yer vereceğiz. İşte İşletme Mezunlarından sitemize gelen talepler...
Ön lisans memur adaylarının atama mağduriyetlerini ve sıkıntılarını anlatmaya devam ediyoruz. Bu haberimizde (3163) Ön Lisans İşletme mezunlarının taleplerine yer vereceğiz. İşte Ön Lisans İşletme Mezunlarından sitemize gelen talepler...

Bizler 3163 Önlisans işletme mezunlariyiz. 100BiN Mezunuz ve kapsamlı bir bölüm olduğumuz için üniversiteler her sene binlerce mezun veriyor. Dolayısıyla sayımız giderek artıyor. Memur olmak isteyen belli bir kitle var bizler de oyle tabi. Lakin bize merkezi ve açıktan alımlarda yapılan haksızlıklar sebebiyle 90puan alan arkadaşlarımız bile atanamiyor haliyle mezun sayısında yığılma oluyor. Sonuç kısır bir döngü. Son MSB alımında 3174 koduyla işletme-muhasebe bölümüne kadro açıldı. Gereken mercilere görüşmeler yaptık ve atamayı durduruk. 3174isletme-muhasebe 1990da kapatılmış bir bölüm ve sadece 2 mezunu 2016 Önlisans KPSS ye girmiş bulunmaktadir. Fakat bu mücadelemize rağmen karayolları sözleşmeli alim ilanında da aynı sorunu yaşadık. 3174e 15e yakın kadro açıldı. 2mezunu olan bölüme ısrarla kadro açmak niye? Birileri artık bizi ciddiye alsın. 3163 İSLETME kodunu alımlarda görmek ve bizlerde atanmak çalışmak istiyoruz. 3174 kodu silinsin ve artık 3163 İSLETME ye yapılan bu haksızlık durdurulsun. 90puanla atama bekliyoruz neredeyse bir yıl olmuş ve halen biz taban puanı 90dan aşağı cekemedik. Düşük puanlilara açıktan alimda bari sıra gelsin istedik ama kurumlar bizi yok saydığı için şimdilik başaramadık. Lütfen kamubiz ailesi olarak bizim bu sıkıntımızı derdimizi paylaşın, destek olun. Teşekkürler Kolayliklar


Sayın yetkili,
Bizler 3163 işletme önlisans mezunlarıyız. Yaşadığımız mağduriyeti kamu kurum ve kuruluşlarına karşı ifade ettik özellikle Kpss merkezi ve açıktan memur alımlarında kullanılan nitelik kodları düzenlemelerinin denklik işlemlerinin Devlet personel başkanlığınca yapılmasından dolayı kurumdan hakkımız olanı istedik. Önlisans mezunları için 21 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sayfasında yayımlanan Nitelik Kodu klavuzunda yer alan 3174 nitelik kodu İşletme-Muhasebe bölümü mezunlarına verilmiştir. Yaptığımız araştırmalar sonucunda halihazırda eğitim veren üniversitelerin Önlisans bölümleri incelendiğinde 3174 İŞLETME-MUHASEBE eğitimi veren bir üniversite bulamadık. Üniversiteler İşletme önlisans bölümü ayrı, muhasebe önlisans bölümü ayrı olarak eğitim sunmaktadır. 

Bizlerin yani 3163 İşletme Önlisans ders içeriğinde Genel Muhasebe, Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri, Bilgisayarlı Muhasebe, Finansal Yönetim, Ticaret Hukuk Bilgisi gibi muhasebe bölüm dersleri mevcuttur. 3163 Nitelik Kodu içeriğine bakıldığında 13 bölüm olduğu ve nitelik kodları arasında enkapsamlı ve bölüm sayısı olarak en yoğun kod içeriği olduğu görülecektir. 3163 Nitelik Kodu içerisinde ağırlıklı olarak İşletme Bölümü mezunları dahildir. Fakat 3163 nitelik kodu içerisinde sonradan dahil edilen Çiftlik yönetimi ve Organizasyon, Tarım İşletmeciliği gibi işletme kodundan bağımsız bu iki bölüm kurumların nitelik kodlarını incelediğinde bize ait olan 3163 kodunun tercih edilmemesine sebep olmaktadır. Gerek merkezi gerek açıktan atama yapan kurumlar ile yaptığımız yazışmalar ve telefon görüşmelerinde tercih edilmeme sebebi olarak bizlere ve şahsıma verilen cevaplar bu yöndedir. En son 21 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM resmi internet sayfasında yayımlanan tercih listesinde kurumların 3174 İşletme-Muhasebe nitelik kodu(121 adet) ile 3173 Muhasebe(121 adet) nitelik koduna ortaklı tercih hakkı sunması, 3174 nitelik kodunda eğitim verilmemesi, mezun olmuş olanların 2016 Önlisans Kpss sınavında branş bazında sıralamaları incelendiğinde sınava sadece 2 kişi girmiş olduğu görülüp bu durum 3173 muhasebe nitelik koduna pozitif ayrımcılık yaratmaktadır. Biz 100 binden fazla mezunu bulunan 3163 nitelik koduna ise sadece ortaklı 2 adet kadro açılmıştır. Halbuki 3174 İşletme-Muhasebe bölümünün bir tarafını Muhasebe(3173), diğer tarafını İŞLETME(3163) bölümü oluşturmaktadır. Memur alımı yapan kurumların 3174'ün yanında 3173'e yer vermesi ve 3163'e yer vermemesi bizlerde mağduriyet oluşturmuştur. Devlet Personel Başkanlığının son olarak 28 Aralık 2016 tarihinde lisans mezunlarının nitelik kodu klavuzunda değişiklik yaptığı görülmüştür. 

Yukarıda detayları ile açıkladığım sebeplerden ötürü hali hazırda öğrenim hayatında önlisans eğitimi veren üniversiteler içerisinde bölümü bulunmayan 1992 yılında 3837 sayılı kanunla kapatılan 3174 İşletme-Muhasebe'ye ait olan nitelik kodunun içeriğinde Muhasebe derslerinin çoğu mevcut olan 3163 İşletme nitelik koduna dahil edilmesini yada bu bölüme denkliğinin kabul edilmesini ayrıca 3163 nitelik kodu içerisinde mevcut olan Çiftlik Yönetimi ve Organizasyon, Tarım İşletmeciliği bölümlerinin 3163 nitelik kodundan ayrılmasını, yaşadığımız mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.

Sn yetkili konu hakkında yaşadığımız mağduriyetin giderilmesi için desteğinizi bekliyoruz. Şimdiden teşekkür ederim kolaylıklar dilerim. 


Merhabalar ;

Kpss merkezi ve açıktan memur alımlarında kullanılan nitelik kodları düzenlemelerinin denklik işlemlerinin Devlet personel baskanliginca yapılmasından dolayı, devlet personel başkanlığından hakkimiz olanı istiyoruz. Önlisans mezunları için 21 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sayfasında yayımlanan Nitelik Kodu klavuzunda yer alan 3174 nitelik kodu İşletme-Muhasebe bölümü mezunlarına verilmiştir. Yaptığımız araştırmalar sonucunda halihazırda eğitim veren üniversitelerin Önlisans bölümleri incelendiğinde 3174 İŞLETME-MUHASEBE eğitimi veren bir üniversite bulamadık. Üniversiteler İşletme önlisans bölümü ayrı, muhasebe önlisans bölümü ayrı olarak eğitim sunmaktadır. 

Transkript belgemde Bkz.Ek1'de görüleceği üzere 3163 İşletme Önlisans ders içeriğinde Genel Muhasebe, Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri, Bilgisayarlı Muhasebe, Finansal Yönetim, Ticaret Hukuk Bilgisi gibi muhasebe bölüm dersleri mevcuttur. 3163 Nitelik Kodu içeriğine bakıldığında 13 bölüm olduğu ve nitelik kodları arasında enkapsamlı ve bölüm sayısı olarak en yoğun kod içeriği olduğu görülecektir. 3163 Nitelik Kodu içerisinde ağırlıklı olarak İşletme Bölümü mezunları dahildir. Fakat 3163 nitelik kodu içerisinde sonradan dahil edilen Çiftlik yönetimi ve Organizasyon, Tarım İşletmeciliği gibi işletme kodundan bağımsız bu iki bölüm kurumların nitelik kodlarını incelediğinde bize ait olan 3163 kodunun tercih edilmemesine sebep olmaktadır. Gerek merkezi gerek açıktan atama yapan kurumlar ile yaptığımız yazışmalar ve telefon görüşmelerinde tercih edilmeme sebebi olarak bizlere ve şahsıma verilen cevaplar bu yöndedir. En son 21 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM resmi internet sayfasında yayımlanan tercih listesinde kurumların 3174 İşletme-Muhasebe nitelik kodu(121 adet) ile 3173 Muhasebe(121 adet) nitelik koduna ortaklı tercih hakkı sunması, 3174 nitelik kodunda eğitim verilmemesi, mezun olmuş olanların 2016 Önlisans Kpss sınavında branş bazında sıralamaları incelendiğinde sınava sadece 2 kişi girmiş olduğu görülüp bu durum 3173 muhasebe nitelik koduna pozitif ayrımcılık yaratmaktadır. Biz 100 binden fazla mezunu bulunan 3163 nitelik koduna ise sadece ortaklı 2 adet kadro açılmıştır. Halbuki 3174 İşletme-Muhasebe bölümünün bir tarafını Muhasebe(3173), diğer tarafını İŞLETME(3163) bölümü oluşturmaktadır. Memur alımı yapan kurumların 3174'ün yanında 3173'e yer vermesi ve 3163'e yer vermemesi bizlerde mağduriyet oluşturmuştur. Başkanlığınızın son olarak 28 Aralık 2016 tarihinde lisans mezunlarının nitelik kodu klavuzunda değişiklik yaptığı görülmüştür. 

Yukarıda detayları ile açıkladığım sebeplerden ötürü hali hazırda öğrenim hayatında önlisans eğitimi veren üniversiteler içerisinde bölümü bulunmayan 1992 yılında 3837 sayılı kanunla kapatılan 3174 İşletme-Muhasebe'ye ait olan nitelik kodunun içeriğinde Muhasebe derslerinin çoğu mevcut olan 3163 İşletme nitelik koduna dahil edilmesini yada bu bölüme denkliğinin kabul edilerek DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI'nın yazılı olarak bilgilendirilmesini, ayrıca 3163 nitelik kodu içerisinde mevcut olan Çiftlik Yönetimi ve Organizasyon, Tarım İşletmeciliği bölümlerinin 3163 nitelik kodundan ayrılmasıni talep ediyoruz. Sorun bununla kalmıyor maalesef. Kurumlar büro çalışanı, muhasebe ,hesap sorumlusu,vhki kadrolarında bizleri yok sayıyor. Oysa biz muhasebe,büro yönetimi ve pazarlama bölümleri ile ortak dersleri aldık. Lütfen alımlarda işletme kodunun yetkinliği göz önüne alinsin. Artık 90puanlarla beklemek istemiyoruz mağdur edildik ama artık hakkımızı istiyoruz. Bize zaman ayırdığınız için teşekkür kolayliklar.

Kamubiz.com Özel Haber

KAMUBİZ.COM TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum