İİBF Mezunları ve KPSS A Grubu adayları Berat Albayraktan Atama Bekliyor

İİBF Mezunları ve KPSS A Grubu adayları Berat Albayraktan Atama Bekliyor
Bizler İİBF mezunları ve KPSS A Grubu adaylarıyız. 2018 - 2019 KPSS sınavlarına girdik ve yüksek puanlar aldık fakat bu puanlarla bile kurum sınavı yüzü göremedik. Yılda 2-3 defa açılan, en fazla alımı olan Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı bile 18 aydır açılmadı ve biz adaylar çok mağdur olduk. Bu bağlamda günlerdir sesimizi duyurmak için twitterda yaptığımız etkinliklerin sonuncusunu bu Perşembe günü saat 20:00 da yapacağız. Eğer sitenizde haber yaparak biz gençlere destek olursan

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI YAPMAYACAK MI ? 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Hazine Müsteşarlığı ile Maliye Bakanlığı birleştirilmiş olup, Hazine ve Maliye Bakanlığına ilk olarak Sayın Berat ALBAYRAK atanmıştır. KPSS A Grubu adayları da Sayın Bakanın atanmasından çok memnun olmuş ve kendisinin de İşletme bölümü mezunu olması hasebiyle İİBF’ nin sorunlarını yakından bildiği ve bakanlık bünyesindeki kadrolarda genç, dinamik, donanımlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarına bir fırsat vereceği inancı oluşmuştu. 

Fakat Sayın Bakanın görevi devralmasının üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmiş ve her yıl açılan sınavlar dahi henüz açılmamıştır. 

KPSS A Grubu Adayları 2018 Sınavına 79bin kişi, 2019 Sınavına 55bin kişi girmiş ve henüz kayda değer bir ilan görememişlerdir. Adayların yoğun çalışma ve büyük emeklerle aldıkları 80+ puanlarını bile kullanacakları bir kurum sınavı açılmamıştır. 

KPSS A Grubu Sınavlarında Planlama Neden Yok ? 

A Grubu adayları Uzmanlık, Müfettişlik, Denetmenlik sınavlarına odaklı çalışmaktadır. Fakat bu sınavlar da bir planlama olmadığı için her yıl adaylar mağdur olmaktadır. KPSS A Grubu sınavına giren adaylar aylarca ilan bekliyor, sınava girebilen adaylar yine aylarca sonuç bekliyor, sonuçları açıklanan adaylar mülakata girip ve yine aylarca hatta yılı aşan mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. (SGK da 18 Aydır açıklanmayan Müfettişlik, Uzmanlık, Denetmenlik mülakat sonuçları var.) Yönetmelikte sonuç açıklama tarihi 30 gün olan SGK Denetmen Yardımcılığı mülakat sonuçları 4. ayına yaklaşmasına rağmen hala açıklanmamıştır. Bu uzun ve yorucu süreç gençleri ümitsizliğe sürüklüyor ve zor olan süreç daha da zorlaşıyor. Adaylar bir sınav takvimi ve yıllık planlama ile bu sorunların tüm kurumlar için çözülebileceğine inanıyor ve yetkililerden destek bekliyorlar. 

Ülkemizde En Çok Müfettişe, Uzmana, Denetmene İhtiyaç Var 
Sosyal medyada bir araya gelen İİBF mezunu KPSS A Grubu adayları, devlet büyüklerine çağrıda bulunarak şunları belirttiler; ülkemizde sadece öğretmenlere, sağlıkçılara, polise ihtiyaç yok, en fazla bizlere ihtiyaç var. Çünkü; genç, dinamik, donanımlı İİBF mezunu istihdamı, kayıt dışı ekonomi ile mücadele için genç işsizliğe çözüm için bakanlığın iş yükünü hafifletmek, vergi dairelerinin etkin, verimli çalışmasını sağlamak ve ülke ekonomisinin geleceği için çok önemlidir. Bizler devletimize yük olmayız, aksine o yükü omuzlamak için var gücümüzle çalışırız. 

Yüksek Puanlar Var Alım Yok ! 

Aylardır Sosyal Medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan adaylar yüksek puanlarına rağmen 2 yıldır kadro beklediklerini ifade ediyorlar. KPSS’ ye girip yüksek puanlar alıyoruz ama atanamıyoruz diyen adaylar o zaman bu sınav neden yapılıyor diye soruyorlar. 

3000 GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI İlanı Bekliyoruz ! 

2018, 2019 KPSS A Grubu sınavına giren binlerce aday sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanlığından 2019 yılı bitmeden özellikle, 3000 GUY alımı talep ediyorlar. En son 2018 Haziran ayında 1000 kişilik alım yapan Gelir İdaresi Başkanlığının personele ihtiyacı olduğunu biliyoruz diyen adaylar, en kısa zamanda Sayın Berat ALBAYRAK’ ın onayıyla büyük umutlarla ilan beklediklerini ifade ediyorlar. 

SAYIN BAKANIMIZ BERAT ALBAYRAK’TAN İSTEĞİMİZ ! 

Adaylar Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK’ a sesleniyor ve Bakanlık Birimlerine, Bağlı, İlgili, İlişkili kuruluşlarına İİBF mezunları olarak, yüksek puanlarımızla, ihtiyaç olduğu halde ihdası yapılıp bekletilen, sınav ilanı verilip sonra gerekçesiz iptal edilen, yıllardır alım yapılmayan Uzman Yardımcılığı, Müfettiş Yardımcılığı kadrolarına en kısa sürede alım beklediklerini söylüyorlar. 
Kurum İçi Sınavı Gençlerin Önüne Taş Koymamalıdır ! 
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı personeli için açılması planlanan kurum içi Uzmanlığa KPSS A Grubuna giren adaylar karşı çıkarak, “bu sınav ülkemizde %30’lara çıkan genç işsizliği daha da derinleştirir ve gençlerin önüne taş koyar” diyerek sınavın açıktan alımları etkilememesini istiyor ve başka çözümler üzerinde çalışılmasını arzu ediyorlar. 

Bir Yanda İşsizlik Bir Yanda KYK Borcu Var ! 

Adayların en büyük sıkıntılarından biri ise KYK borçlarıdır. İşsiz oldukları için ödeyemedikleri bu borçları biriken adaylar artık kimseye derdimizi anlatamıyoruz, ailemize ve çevremize vereceğimiz cevap kalmadı diyorlar. Bu borçların en azından faizlerinin, mümkünse tümünün silinmesi ve işsiz gençlerin üstünden bu ağır yükün kaldırılmasını talep ediyorlar. 

Son olarak; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu binlerce Aday Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ a güvendiklerini belirterek “Sayın Bakanımız, inanıyoruz ki biz gençlere en kısa sürede sahip çıkacak ve bizlerin yıllarca verdiği bu emeklerin ziyan olmaması için ilanları verecektir, kendisinin yoğun çalışmalarını yakından takip ediyor ve saygılarımızı iletiyoruz.” diyorlar. 

Ayrıca Adaylar, Sayın Bakandan veya Yardımcılarından birine tüm sorunları anlatmak ve çözüm aramak için randevu talep ediyorlar. 

İİBF Mezunu KPSS A Grubu Adayları

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.