KPSS Puanı 2 Yıl Geçerlidir

KPSS Puanı 2 Yıl Geçerlidir
Kamuoyunda 2 yıldır bilinen bir gerçek şu ki tekrar söylüyoruz KPSS 2 yıl geçerlidir ve karma alım devam etmektedir. Eğer 2020 KPSS için değişiklik olursa ÖSYM veya MEB gereken açıklamayı en geç ocak-şubat 2020'ye kadar yapmalıdır.

Devlet memurluğunda ölçüt kanunen KPSS ve KPSS üstünlüğüdür. Sınav yapıldı ve sonuç açıklandı. Kişi puanları hak kazandı. Geriye dönmez ve şu anki durumu da etkilemez. #kpss 2019 Sınav adil olmuştur. Sınavlar bazı bölümleri zorlayıcı ve bazı bölümleri de kolay olabilir. Sınav  sistemi vardır. Bu sistemde bir aksaklık yoktur. Kolay, zor, kişi sayısı, girenlerin donanımı gibi etkiler sınavın eşit olmadığını göstermez. Sınav ölçütler doğrultusunda hazırlanmış içerik ve zorlayıcılık eşitliliği etkilemez. 2019 KPSS oabt soru sayısı arttığından ÖSYM sistem değiştiği eski sınavlarda ki gibi kolay sordu. Bu nedenle ortalama yüksek geldi, 75 soruda bazı bölümlerde 40 net bazılarında 60 net yapmak yeterli oldu. Bu ise sınavın veya puanlamanın hatalı olduğunu göstermez. Adaylar iki yildir devam eden kpss 2 yıl geçerlidir, kuralına göre sınava girdi. Eğer bu kural değiştirilecek ise sınavdan önce degistirilir, puanlar açıklandıktan sonra kural değişmesi hukuka aykırı. Çünkü bazı 2018 kpss puanı olan adaylar özel nedenlerden dolayı 2019 kpss ye girmedi, bazıları sıralamaya girmesine rağmen tercih etmedi. Bunun gibi birçok nedenden dolayı. 2019 kpss girenlerin kpss 1 yıl geçerli olsun, yüksek puan düşük sıralama geldi,2018 puanlilar önümüze geçecek vb. serzenisleri yersizdir. Bu pencereden bakılırsa 2018 kpss atamalarında 2017 puanları dahil oldu ancak 2018 kpss adayları bu yönetmeliğe uydu ve atamalar yapıldı .Bu yıl ise 2019 puanlilarin hukuksal terimler kullanarak sanki hukuki olarak bir kural çiğnenmiş havası estirmeside acı bir durum. Bu tip yazıları yazanlar sunu da iyi biliyor. Bu denklestirme gelse de bu sene uygulanmayacak. Fakat belki birşey çıkar mi umuduyla durmadan etik dışı hareketlere basvuruyorlar. Kamuoyunda 2 yıldır bilinen bir gerçek şu ki tekrar söylüyoruz kpss 2 yıl geçerlidir ve karma alım devam etmektedir. Eğer 2020 kpss için değişiklik olursa Osym veya Meb gereken açıklamayı en geç ocak-şubat 2020ye kadar yapmalıdır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum