Tarım Bakanlığı 2019 Atamaları ve Mülakatları Hakkında Önerge

Tarım Bakanlığı 2019 Atamaları ve Mülakatları Hakkında Önerge
Atama bekleyen ve her seçim öncesi atanacaklarına dair sözler verilen Ziraat Mühendisleri, Gıda, Su Ürünleri Mühendisleri ve Veteriner Hekim ile teknik personel alımları için de kadro tahsis etmeyi düşünüyor musunuz? CHP Bursa Milletvekili Orhan SARIBAL tarından 29 Nisan 2019 tarihinde TBMM Başkanlığına sunulan Orman Genel Müdürlüğüne personel alımı için sözlü sınav yapılmasına ve Bakanlık bağlı kuruluşlarında işe alımlarda kadın adaylara ayrımcılık yapıldığı iddiasına ilişkin yazılı soru önergesi haberimiz

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98. ve içtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 29. 04. 2019 
Orhan SARIBAL/ Bursa Milletvekili 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 29 Mart 2019 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, Orman Genel Müdürlüğüne 5 bin personel alınacağını duyurmuştu. Alınacak personelin bin 200'ünün orman mühendisi, 2 bin 700'ünün orman muhafaza memuru, 800'ünün memur ve 300'nün de şoför olarak istihdam edileceğini belirten Bakan Pakdemirli, aynı açıklamasında personelin, Kamu Personel Seçme Sınav (KPSS) sonuçlarına göre, en yüksek puanı alandan başlanarak alınacağını ve kimsenin kendisine torpil için gelmemesini istediğini söylemişti. 

Bakanın açıklamasının aksine Orman Genel Müdürlüğü, alımların mülakat sonrası yapılacağını açıkladı. Orman Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde ilan ettiği duyuruda, 'Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru alımlarının yürürlükteki mevzuata uygun olarak 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve şoför alimları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir' bilgisini paylaştı. 

Bu bağlamda; 

1- Tarım ve Orman Bakanlığına alınacak 5 bin kişinin KPSS puanına göre işe yerleştirileceği açıklanmasına rağmen sözlü sınav uygulamasının getirilmesinin gerekçesi nedir? 

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin televizyonda “Kimse kapımıza tayin, terfi torpil istemek için gelmesin" açıklamasına rağmen Orman Genel Müdürlüğü hangi gerekçe ile personel alımlarının mülakatlarla yapılacağına karar vermiştir? 

3- Mülakatia personel alımı olması "torpil" iddialarını da gündeme getirmektedir. Nitekim Bakan Pakdemirli'nin "kimse kapima torpil için gelmesin" demesi de bu iddiaları güçlendirmektedir. Torpille eleman aliminin önüne geçmek ve liyakate esas personel alımını gerçekleştirmek için mülakat uygulamasını kaldırmayı düşünüyor musunuz?

4- Öte yandan, Bakanlığa bağlı kurumlara personel alımlarında kadınlara karşı ayrımcılık yapıldığı ve kadin personel adaylarının mülakatlarda elendiğine ilişkin çok sayıda şikâyet hem medyada yer almıştır. Bu iddialar araştırılmış mıdır? Kadınlara karşı ayrımcılık yapıldığı iddiaları doğru mudur? 

5- Uzun yıllardır atama bekleyen ve her seçim öncesi atanacaklarına dair sözler verilen Ziraat Mühendisleri, Gıda, Su Ürünleri Mühendisleri ve Veteriner Hekim ile teknik personel alımları için de kadro tahsis etmeyi düşünüyor musunuz? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.