Tarım Bakanlığı 2020 yılı içinde atama yapacak mı? (Soru Önergesi)

Tarım Bakanlığı 2020 yılı içinde atama yapacak mı? (Soru Önergesi)
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılı için planlanan bir atama takvimi var mıdır? Gıda, ziraat ve su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekim, tekniker ve teknisyenlerin planlanan atama takvimine ilişkin 5 Aralık 2019'da Bakan Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıda belirtilen sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98. Ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğinde saygıyla talep ederim. 03.12.2019 
Av. Mahmut TANAL İstanbul Milletvekili 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ataması yapılmayan Gıda, Ziraat, Su Ürünleri Mühendisleri ile Veteriner Hekimler, tekniker ve teknisyenlere ilişkin olarak; 

1. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2017-2019 yılları arasında Gida, Ziraat, Su Ürünleri Mühendisleri ile Veteriner Hekimler, tekniker ve teknisyenlere ilişkin atama yapılmadığı doğru mudur? Şayet iddialar doğruysa, gerekçesi nedir? 

2. Tarım ve Orman Bakanlığında en son hangi tarihte, hangi meslek grubundan toplam kaç personel işe alınmıştır? 

3. Bakanlığınız tarafından 2020 yılı için planlanan bir atama takvimi var mıdır? Şayet varsa atama için öngörülen sayı ve tarihler nelerdir? 

4. 2018 yılında yapılan KPSS'den atanmaya yeterli yüksek puan alan ilgili bölüm mezunlarının, atama yapılmadığı takdirde bir sonraki KPSS dönemi geldiği için almış oldukları puanların yanacağı düşünülürse bu mağduriyetleri nasıl giderilecektir? 

5. Bakanlığınız tarafından açıklanan norm kadrolarda; anılan bölümlerin kadroları için boşluklar yer almasına rağmen bu boş kadrolara atama yapılmamasının sebebi nedir? 

6. Halihazırda birçok ilçede personel eksikliği varken kamu hizmetinin devamını sağlamak adına illerden görevlendirmeler yapılarak ilçelerde mevcut personel eksikliklerinin giderilmeye çalışılmaktadır. Boş kadrolara atama yapmak yerine böyle bir yönetim tercih edilmesi gerek atama personelin mağduriyetine gerekse de sunulan hizmetin kalitesinin azalmasına sebep olmamakta mıdır? 

7. İki yılı aşkın bir süredir Bakanlığınız tarafından herhangi bir ataması yapılmayan Gıda, Ziraat, Su Ürünleri Mühendisleri ile Veteriner Hekimler, tekniker ve teknisyenlerine ilişkin izlenen bu tutum T.C. Anayasamızın “Çalışma hakkı ve ödevi” başlıklı 46. Maddesinin ihlali anlamına gelmemekte midir? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum