CHP'den memur maaşlarına yüzde 25 ek ödeme teklifi

CHP'den memur maaşlarına yüzde 25 ek ödeme teklifi
CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel yaptığı açıklamada memur maaşlarına yapılan zam oranını eleştirdi!

Milletvekili Yücel yaptığı açıklamada, memur maaşlarına dörtte 1 oranında ek zam yapılması gerektiğini şöyle belirtti

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Anayasa’nın 57’nci maddesi açık, devletin, konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri alması anayasal bir zorunluluktur ama siz önlem alacağınıza sorunu geçiştirip kiracı ile ev sahibini karşı karşıya getiriyorsunuz. Üstüne, bir de bu kira artış oranlarına uymayanları hapis cezasıyla tehdit ediyorsunuz. Ülkeyi soktuğunuz bu derin enflasyon çukurunda vatandaşın boğulmasını izliyorsunuz. 

Memurlara %25 zam talebi

Öncelikle, dar gelirli kesimlere kira desteğinde bulunmak artık bir tartışma ya da öneri konusu değil, bir zorunluluk hâline geldi. Kamuda çalışanlara da maaşlarının en az dörtte 1’i kadar ek ödeme yapılması gerekiyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Büyük kentlerde 10 bin liranın altında kiralık ev yok. Şimdide “Memurlara zam yapacağız, maaşlar 22 bin lira olacak.” diye övünüyorsunuz. Memurlar 22 bin lira maaş alsa ne olur, almasa ne olur? Onun yarısı kiraya gidecek, kalan maaşla da memur geçinecek.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum