GENAR: Yüzde 54 ile Başkan Erdoğan kazanacak

GENAR: Yüzde 54 ile Başkan Erdoğan kazanacak
Türkiye 14 Mayıs seçimlerine doğru yaklaşırken Genar Araştırma tarafından nisan ayında yapılan son anket sonuçları da kamuoyu ile paylaşıldı.

Ankette Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin sonuçlar yer aldı. Ortaya çıkan tabloda, Başkan Erdoğan, ve AK Parti anketten birinci olarak çıktı.

Genar Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, Nisan ayı anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıldı. Anket sonuçları incelendiğinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin açık ara önde olduğu görüldü.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Araştırmaya katılan vatandaşlara ilk olarak "Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kim kazanır?" sorusu yöneltildi. Vatandaşlar yüzde 54 ile Başkan Erdoğan'ın kazanacağını belirtirken Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanabileceğini düşünenlerin oranı yüzde 41,8 olarak ölçüldü.

Ankette Muharrem İnce, yüzde 3.1, Sinan Oğan ise yüzde 1.1 oranında oy aldı.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
Aynı vatandaşlara bu kez Milletvekili Genel Seçiminde kime oy verecekleri de soruldu. AK Parti'yi destekleyenlerin yüzde 98,2'si Başkan Erdoğan'ın seçimi kazanacağını ifade ederken, MHP'ye oy verenlerin yüzde 83.7'si de aynı şekilde Başkan Erdoğan'ın seçimden zaferle çıkacağını düşündüklerini kaydetti.

GENEL SEÇİMLER

Genar Araştırma'nın anketinde vatandaşlara "Bugün bir milletvekili genel seçimi yapılacak olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu soruldu.

AK Parti'nin oy oranı yüzde 39.1 oy aldığı ankete CHP'nin oy oranı yüzde 26.2'de kaldı.

Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin oy oranı yüzde 7.3, son anketlerde büyük düşüş yaşayan İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 7.4 olarak ölçüldü.

BAŞKAN ERDOĞAN 3,4 PUAN ÖNDE

Ankette son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Başkan Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılması halinde oraya çıkacak oy oranlarına ilişkin sonuçlar paylaşıldı.

Sonuçlara göre, Başkan Erdoğan yüzde 51.7, Kılıçdaroğlu ise yüzde 48.3 oranında oy aldı.

Böylelikle Başkan Erdoğan en yakın rakibine yüzde 3.4 oranında fark attı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.