Saadet Partisi'den toplu sözleşme ve maaş zamları açıklaması

Saadet Partisi'den toplu sözleşme ve maaş zamları açıklaması
Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, toplu sözleşmede memur ve emekli maaş zamları hakkında konuştu

AK Parti’nin 20 yıllık iktidar karnesini değerlendiren Kutluca, ülkenin 20 yılda geldiği noktayı kıyaslayarak şunları söyledi: 

“Uzun süren böyle bir iktidar dönemi sonrasında ülkemiz, 22 yıl öncesine göre insanımızın ahlaki ve kültürel seviyesi daha mı iyi durumda? Gelir dağılımındaki adalet daha mı iyi? Sosyal yardıma muhtaç insanımız ne kadar arttı? Fakirlik sınırı altında yaşayan insanımızın toplam nüfusa oranı ne kadar, daha da ötesi genç işsizlerin durumu nedir, gelecekte bunların ne gibi ekonomik, siyasi ve sosyal sonuçları olacaktır.” 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine değinen Kutluca, iktidarın açıkladığı zam teklifiyle memur sendikasının istediği zam oranları arasındaki farkın gece ile gündüz olduğunu ifade etti. 

Kutluca, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Hükümet, Merkez Bankası’nın öngördüğü enflasyon tahminin dahi altında bir teklif yapmıştı. Bu, Amerikalı dostlarından iyi öğrenilmiş bir at pazarlığı teklifi gibidir. Sadece teklif edilen rakam değil, teklif edilmeyen kira yardımı, bayram ikramiyesi, vergi düzenlemesi, eş ve çocuk yardımı, refah payı ve diğer sosyal haklar açısından da önümüze vahim bir tablo çıkmaktadır. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Biz Saadet Partisi olarak, memur ve memur emeklilerimiz için verecekleri hak mücadelesinde sendikalarımıza sonuna kadar destek vermeye hazırız ve onların yanındayız. Saadet Partisi grubu olarak TBMM’de bunun mücadelesini tam kadro olarak veriyoruz.

ilgazetesi.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum