2018-2019 DÖNEMİ BİLSEM SINAV GÖREVLENDİRMELERİNDEKİ KARMAŞA

Bu dönem yapılacak Bilsem Sınavları 19/01/2019 tarihinde başlayıp 24/03/2019 tarihinde so-na erecektir.

Bilsem  sınavlarında sınav  ücreti ile ödeme  yapılacaksa sınav  ücreti ödenen sınavlarla ilgili yönetmeliğe tabi tutulmalı ,ekders  karşılığı sınav görevi  ücreti ödenecekse ise de  Ek ders ile ilgili yönetmeliğe tabi tutulmalıdır.Bilsem sınavlarının iki  yönetmeliğe de  dahil    edilmeden uygulanması  sınavın  muallak da kalmasına sebep  olmuştur.Sınav  görev  dağılımına  çözüm olarak illerin geneli RAM ve BİLSEM öğretmenlerine eşit görev dağılımı yapmıştır. Bugüne kadar bu böyle olmuştur.

Diğer  taraftan   bu yılki sınavlarda  ,   cumartesi günleri   BİLSEM’ler de  eğitim - öğretimin  devam  edeceği  gerekçe gösterilerek Pazar günleri  BİLSEM öğretmenlerine,cumartesi de  RAM  öğretmenlerine sınav  görevi verilmesi belirtilmiştir.

Yapılacak olan Bilsem Sınavlarında oturum başı 5 ekders saati ücret ödenecektir.Öncelikle bu sınavın  ücretleri  ekders  saati  karşılığı   ödeneceği   için   MİLLİ   EĞİTİM   BAKANLIĞI  YÖNETİCİ VE  ÖĞRETMENLERİNİN    DERS  VE  EK  DERS  SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR’ının  Sınav Görevi başlıklı MADDE 12  hükümlerinin uygulanması  gerektiğini dü-şünmekteyim.

İlgili madde gereğince bir öğretim yılında bir kişiye 12’den fazla sınav  komisyon üyeliği ,15’ ten fazla da sınav gözcülüğü görevi verilememektedir.

Yaklaşık on  haftasonu günlük 6 oturumdan sınavın yapılacağını düşündüğümüzde her  pazar en az 5 oturuma giren  Bilsem  personeli günlük 25 yahut 30  ekders saati ücret  alacaktır.Sis-teme 30 ek ders saati bir günde girilemeyeceği için,anladığım kadarıyla  ekdersler sınav başka  günlerde de yapılmış gibi sisteme başka günlere bölünerek girilmektedir.Yanlış beyan söz ko-nusu olacaktır.

On  haftada toplamda, bir Bilsem personeli  en az 50 oturum görevi ile 250  yahut 300 ek ders saati ücret alabilecektir.

Bu yaptığımız hesaplama çoğu ile göre minimum düzeydedir.Çünkü bir il merkezinde bir adet Bilsem olduğunu , ortalama, merkezi ilçelerinde  3 adet   RAM   olduğunu  düşünürsek ortada açık bir haksızlık söz konusudur.Sadece  cumartesi  günü 6 oturum  sınavlarda  görev   alacak  Ram öğretmeni toplamda 15 adet sınav gözcülüğü görevini bile alamayacaktır.

Komisyonların tamamında genelde  yöneticiler (idareciler) tam şekilde görev almaktadır.Oysa ki yukarıda   bahsettiğimiz  Ek  Ders  Kararında yöneticilere (idareciler) sınav  görevi karşılığı ek ders saati ücreti ödenmemektedir.Acaba bu ücretler yöneticilere hangi yönetmelik madde-sine göre ödenecektir?

Bu konuda Bakanlığımızın  bu karmaşayı  sonlandırmasını,Ram öğretmeni  ve   Bilsem öğret-menlerine sınav görev dağılımının eşit dağıtılmasını sağlamasını ve eksiklik olduğu  takdirde de il merkezindeki diğer özel eğitim ve rehberlik öğretmenlerine görev verilmesini sağlaması-nı temenni ederim.Bu haksız uygulama hemen sonlandırılmalıdır

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Serdar TEKİN Arşivi