Hep aynı nakarat olmasın artık

Süper Ligde 22.haftayı da geride bıraktık.

Sonucu en çok merak edilen ve Lideri belirleyecek TrabzonsporSivasspor maçında özellikle ilk yarıda çok iyi ve organize oynayan cesur bir Trabzonspor izledik.

İkinci yarı Sivasspor daha baskılı oynadı ve daha iyiydi.

Uğurcan Çakır net gol pozisyonlarına geçit vermedi.

Kuşkusuz sahanın en iyisi Shörloth olsa da Uğurcan ÇakırSosa, De CostaGulherme ve Pereira da galibiyette pay sahibi oldular.

Şampiyonluğa oynayan bir takım 90 dakika savaşmalı baskı yapmalı, kontrolü elinde tutmalı, her zaman sonuç böyle bitmeyebilir.

Uğurcan faktörü bu durumda devreye giriyor.yoksa sıkıntılı süreçler yaşanabilir.

Abdülkadir Parmak sakatlıktan döndükten sonra bir türlü form sağlayamadı ve faydalı olmayı bırakın zararlı oldu.

Aldığı tüm topları kaptırdi nerdeyse hepsi de tehliyeye dönüştü.şu anki haliyle Trabzonspor da oynayacak bir oyuncu değil.

Yusuf Sarı da öyle.

Bu oyunculara verilen şans bir çok oyuncuya verilmedi.

Her şeye rağmen Trabzonspor haklı bir galibiyet alarak çok uzun bir aradan sonra lider oldu ve şampiyonluk yarışında daha da iddialı bir konuma gelerek taraftarlara büyük umut verdi.

Önemli olan bu form grafiğini geliştirerek devam ettirmek, yani istikrar.

Sivasspor‘a gelince, ikinci yarı iyi baskılı oynamalarına rağmen Lig’in ilk yarısındaki formlarından çok uzaklar.

Böyle devam ederler ve eski form ve istikrarlarını yakalayamazlarsa yarıştan erken kopabilirler. Galatasaray-Malatyaspor maçında Malatyaspor‘un bariz penaltısı verilmeyerek iki puanı heba edildi.

Kanaatimce birileri ite kaka da olsa hakemlerle de olsa Galatasaray‘ı yarışın içinde tutmaya çalışıyor.

Bu emeğe, alınterine saygısızlık, emek gasbıdır.

Bu konuda ne kamuoyunda ne basında bir tek kelime göremiyoruz.

Bırakın herkes alınterinin emeğinin karşılığını alsın, bırakın hep aynı nakaratları, biraz adil olun,tarafsız olun.yetmedi mi çalınan emekleri zayi ettiğiniz.

Şampiyonluk türküleri söylemek için daha erken.

Hemen havaya girmeyelim bu takıma da zarar verir Rehavete düşürür.

Düşme hattında Ankaragücü ve Kayserispor da umut vaad eden galibiyetleri söz konusuyken, KasımpaşaKonyaspor ve Rizespor da değişen bir şey yok. Haftalardır form düşüklüğü yaşayan ve başarısız sonuçlar alan takımların Teknik direktör değişikliklerinde isabetli ve zamanında karar veremediklerini düşünüyorum.

Kan değişikliği her zaman iyidir, heyecan getirir, enerji verir. Adil,tarafsız ve emeklerın gasp edilmemesi en büyúk temennim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ahmet AKYILDIZ Arşivi