Kadriye DEMİREL

Kadriye DEMİREL

PROMOSYON ANLAŞMALARINDA SENDİKALAR NEREDE, MEB NEDEN DUYARSIZ?

Eğitim çalışanları banka promosyon anlaşmalarında mağduriyet yaşıyor!

Sendikalar nerede?

MEB neden duyarsız?

2024 yılı ile birlikte birçok il ve ilçede bankalar ile MEB personeli arasında yapılan promosyon anlaşmalarının süresi doldu ve yeni anlaşmaların imzalanması için görüşmeler başladı.

Ancak bankalar eğitim çalışanlarına karşı iş birliği yaparak sadaka verir gibi promosyon teklifi sunuyorlar.

Örneğin bir ilçemizde Milli Eğitim personeli ile üç yıllığına yapılacak olan promosyon anlaşmasına; Ziraat Bankası 3600 TL, Akbank 8.000 TL, Halkbank 10.000 TL, İş Bankası 12.000 TL, Yapı Kredi Bankası 12.000 TL, Vakıfbank ise 10.000 TL teklif vermiş.

Bu anlaşma değil, dayatmadır!

Sendikalar da MEB de gereğini yapmalıdır!

MEB, ihtiyaç duyduğunda Protokol Anlaşması yaparak kurum ve kuruluşlarla iş birliğine gidiyor.

Eğitim çalışanları olarak artık MEB’ten bir protokol çalışmasını da bankalarla yapmasını bekliyoruz.

MEB ile bankalar arasında yapılacak bir protokol anlaşmasıyla, eğitim çalışanlarının promosyon haklarının güvence altına alınmasını talep ediyoruz.

Öte yandan sendikalar da görev ve sorumluluklarını yerine getirmek adına banka promosyon anlaşmalarında, eğitim çalışanlarının hakkını korumak için gereğini yapmalıdır.

Eğitim sendikaları üyeler sayesinde kasalarına giren üye aidatlarının hakkını vermelidir.

Aksi takdirde gerekli çalışmalar yapılmaz ve gerekli tepkiler gösterilmezse bankaların sadaka gibi promosyon teklifi ülke genelinde kendini gösterecektir.

Banka promosyon anlaşmaları çalışanların hak kaybına, bankaların kar amacına hizmet eden bir anlaşma olmaktan çıkarılmalıdır.

Banka promosyon ücretlerinin belirlenmesinde kurumdaki kişi sayısı ve maaş miktarı göz önüne alınarak ülke genelinde taban fiyat belirlenmelidir.

Promosyon anlaşmalarında bankalar ittifakına karşı; tüm eğitim çalışanları, tüm sendikalar ve MEB de ittifak içinde olmalıdır.

Eğitim sendikaları ve MEB, eğitim çalışanlarını bankaların insafına bırakmamalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum
Kadriye DEMİREL Arşivi