Kadriye DEMİREL

Kadriye DEMİREL

SOSYAL MEDYA ÖĞRETMENLER ODASI BULUŞMASI’NDAN YUSUF TEKİN’E ÇAĞRI

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin; eğitimin en önemli paydaşı olan öğretmenlerin nabzını ölçmek, sorunlarını ve taleplerini öğrenmek amacıyla Öğretmenler Odası Buluşmaları yapıyor. Bu yaklaşımı faydalı ve değerli buluyorum.

Biliyoruz ki günümüzde sosyal medya sayesinde daha geniş kitlelere ulaşmak mümkün…

İşte bu fikirden yola çıkarak daha çok öğretmenimize ulaşabilmek için Öğretmenler Odası Buluşması’nı sosyal medya üzerinden başlattım.

Eğitime ve eğitimciye katkı sunabilmek ve daha çok öğretmenimizin sesini ve görüşünü Milli Eğitim Bakanımıza duyurabilmek için yüzbinlerce eğitimcimizin takip ettiği sosyal medyai eğitim grubunda Sayın Bakan Yusuf Tekin'in ÖĞRETMENLER ODASI BULUŞMASI'na katılsaydınız, öğretmene ve eğitime dair neleri dile getirirdiniz? sorusunu yönelttim.

Öğretmenlerimiz; Sayın Bakanımız Yusuf Tekin’e eğitimde aranan başarının yakalanabilmesi, eğitimde yaşanan problemlerin çözülebilmesi, öğretmenlerin kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretilebilmesi, motivasyonunu artırıcı çalışmalara ışık tutabilmesi için görüşlerini ifade ettiler.

Sosyal Medya Öğretmenler Odası Buluşmasından; Sayın Bakanımız Yusuf Tekin’e’ değerli öğretmenlerimizden çok değerli mesajlar bırakıldı, hepsini burada ifade etmek mümkün olmasa da işte o mesajlar birinci ağızdan aynen şöyleydi…

“Mülakatı kaldırmasını isterdim...”

“CİMER ve benzeri uygulamalarla öğretmenler asılsız ihbarların hedefi haline getirilmiştir. Bu uygulamalar keyfiyet yaratmaktadır. CİMER şikayet hattı olmaktan çıkarılmalıdır ve öğretmenler hakkında asılsız şikayette bulunanlar hakkında kamu davası açılmalıdır.”

“Bizim dile getirecegimiz herşeyi zaten biliyorlar. Boşa nefes tüketmekten başka bir işe yaramaz. Her gelen yeni yükler getirmesin yeter.”

“Beni anlayabilmesi için en az on yıl öğretmenlik yapması lazım bu yüzden bir şey dile getirmezdim”

“MEB, Protokol Anlaşması yaparak iş birliğine gidiyor. MEB, bir Protokol Anlaşmasını da Bankalarla yapsa da, MEB Personelinin Promosyon hakkını, bankalara bırakmasa!”

“Şımarık ve sınıf, okul disiplinini bozan hakkında bir yılda farklı üç öğretmen tarafından 3 tutanak tutulan öğrencinin dersine giren öğretmenlerin oyuna sunulma şartıyla salt cogunluk örgün eğitim e müsait değil kararı çıktığında o öğrencinin örgün eğitim sisteminin disina atılması maddesini isterdim”

“Özel Okulda çalışan öğretmenlerin içler acısı halini anlatmak isterdim devletin de bu konuyu çözmek için hiçbir gayret göstermediğini ifade ederdim”

“İlkokulun beş yıl olduğu dönemleri tekrar gündeme getirdim; emekli öğretmenlerin de görüşlerini alıp, isatistikler doğrultusunda (başarı, saygı, öğretmene verilen değer vs)gerçekleri açık açık masaya yatırırdım.”

“Temel eğitimden başlayarak; spor salonu, konferans salonu, müzik ve resim atölyesi olmayan okul kalmasın. Her okulda rehber öğretmen olsun. İlkokullarda spor,müzik,resim branş öğretmenleri 2.sınıftan itibaren derslere girsin.2'li eğitim yapılan okul kalmasın. Davranış problemleri sınıf ve rehber öğretmen tarafından çözülemeyen öğrencilerin bakanlık tarafından oluşturulan birim ile aile ziyaretleri ve uzman yönlendirmeleri yapılsın. Ram raporları daha detaylı incelemeler sonucu çıkarılsın ve her okulda destek eğitim öğretmeni olsun. Eğitim fakülteleri azaltılsın ve tam donanımlı öğretmenler yetiştirmek için eğitim kalitesi arttırılsın. Öğretmenlerin hem calışırken hem de emekli olduktan sonra ki maddi manevi şartları iyileştirilsin. Böylece tercihte önceliği olan bir meslek haline gelsin.Tüm bu imkanlar sağlandıktan sonra da bu mesleği severek yapmayan, ülkenin geleceğini heba eden kişiler elensin.”

“Disiplin sorunlarını çözmeye yönelik etkili yaptırımlar, devamsızlık sorununu azaltmaya dönük kurallar, öğrencilere en az 1 öğün yemek. Daha yazılacak pek çok şey var ama ilk aklıma gelenler bunlar.”

“Devlet okullarında yıllardır sadece ders saati ücreti ile öğretmenlik yapan, emeklilik, sendikal haklar ve hiçbir özlük hakkına sahip olmayan, her eğitim sezonunda tekrar ücretli olabilmek için aynı evrakları verdikleri gibi seçilmek için bir kanuna tabi olmayan, torpillilerin arasından seçilmek zorunda kalan, resmi tatillerde ve hastalık durumlarında ücreti kesilen, mazeret izni olmayan ve eğitim sezonu sonunda da kapıya konulan Milli Eğitim bünyesinde çalışan binlerce ÜCRETLİ ÖĞRETMEN var.”

“İlkokulda derslerin 5 saate düşürülmesi gerektiğini söylerdim.Çocuklarıa 6 ders fazla geliyor Zor tutuyoruz .Oyun ,boyama,çizgi film ne yaparsanız yapın sıkılıyor çocuk.Son derste sırtına çantasını alıp dolaşıyor sınıfta .”

“Mülakatla öğretmen atanmamasini okullari camiye cevirmemesini öğretmenlerin gaspedilen otorite yetkilerinin iadesini ekonomisinin iyileştirilmesini uzmanlık basogretmeikten emekli olan öğretmenlerin emekli oluncada emekli aylığına yansimasini yol parasi yemek parasi lojman yardımı yapılması zira kiralar bukadar yulseklen tek maaşlı bir öğretmen ev kirasina calisiyor köye gidip gelen ogretmen maaşınim yarısını benzine veriyor daha çok ama parmağım yoruldu”

“Herkesin okutulmaya çalışıldığı. Okumak isteyen ile okumak istemeyen öğrencinin aynı sınıfta olduğu kesintisiz eğitim sisteminin kesintili olmasını. Okumak isteyenlerin okuyacağı okumak istemeyenlerin çıraklık kanalı ile sanayiye yönlendirileceği bir sisteme geçilmesi gerektiğini söylerdim”

“Eğitimin aslına ve asıl kişilere verilmesine , yani milli eğitimin milli olmasına”

“Liselerde ders saatinin 40 saatten 35 e düşürülmesi proje okullarınin atamasinin açılması vs.”

“Bir an önce zorunlu eğitimin 5 yıl ilkokul ile sınırlanması gerektiğini söylerdim.”

“Çalışan ve emekli olan öğretmene hakettikleri maaşın ve öğretmenlik yetkilerinin verilmesini,her okula özel eğitim öğretmeni verilmesini,öğretmenlerin ,veli ve öğrencinin kepazesi olmayacak şekilde bir düzenleme yapılmasını isterdim.”

“ÖMK nun öğretmenler arasında ayrımcılık oluşturduğu bir an önce düzeltilmesini. Eğitime hiç bir katkısının olmadığını, baş ile öğretmen arasında yeni başlayan öğretmenle 13600tl aynı derece ve kademedeki öğretmen arasında 10000tl fark oluşturduğu bunun sürdürülebilir bir durum olmadığını, aynı işi yapan insanları n bu şekilde ayrımcılık ile karşı karşıya kalmasının eğitimi sekteye uğrayacağını.”

“Gençlerin okul motivasyonu bitti. Artık kimse okula gelmek istemiyor. Ne düşünüyor?”

“ müfredatla ilgili düzenlemeler ne zaman açıklanacak. * meslek liselerinden bazı kültür derslerinin tamamen bazılarının kısmen çıkarılması gerekiyor. Bununla ilgili Çalışma yapılıyor mu? *meslek liselerinde günde on saat ders var. Fazla ve Azaltılmali. * öğretmenler arasında çalışma barışı bozuldu. Başöğretmen son öğretmen uygulaması yanlıştir düzeltilmelidir. * yoksulluk sınırındaki öğretmenlerin ikinci üçüncü işte çalışmasının önü açılmalı belliki” “kendilerinden fayda yoktur. * çarpım tablosunu bilmeyen lise öğrencileri hakkında ne düşünüyor. Yani akademik varlık gösteremeyen milyonları okul denen binalara sokmaktan ne zaman vazgececekler. *Emekli olan öğretmenlerimizin maaş mağduriyeti giderilecek mi? Bana kalsa yüzlerce soru sorarım bunaltırım.”

“Acilen anaokulundan başlayarak çocuklara felsefe derslerinin verilmesini isterdim.”

“Tam gun yerine yarim gun sisteminin ogrenci acisimdan daha iyi olacagi ozellille ilkokul ogrencileri saat 14 30 a kadar cok yoruluyorlar tam gun olacaksada her olulda ogrencilere yemek verilmesi”

“İlkokulun kesinlikle 5 sat olması gerektiğini söylerdim”

“Eğitim sisteminin 30 yıl önceki durumunu almasını isterdim.”

“Öğretmenlerin kariyer basamaklarının emeklilikte de faydalanması için gerekli çalışmaların yapılması isterdim.”

“Meslek liselerine 7ve 8 ci sınıfın açılmasını”

“Bir önceki bakanın verdiği sözün geçte olsa yetine getirilmesi. (Uzman Öğretmenlik süresinin 5 yıla indirilmesi)”

“Öğretmen ile eğitmen arasında ne fark vardır? Öğretmen, aynı zamanda 'eğitmen' ise ilgili olunan bakanlık, neden 'Milli Öğretim Bakanlığı' değil de 'Milli Eğitim Bakanlığı'dır? Milli Eğitimimizde, ilkokuldan itibaren, şimdiki adıyla Mantık-Sosyoloji-Felsefe kapsamlı, aşamalı/seviyeli Tefekkür-fikir yürütme ve de aşamalı/seviyeli yetenek eğitimine ağırlık verilmesi düşünülebilir mi?”

“ÖĞRETMENİ ÖĞRETMEN OLMAYA BIRAKIN...DERDİM..ÖĞRETMENİN ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN...

25 YILIK ÖĞRETMENLİĞİMDE 8 DEFA MÜFREDAT DEĞİŞTİRDİNİZ ÖĞRETMENİDE ÖĞRENCİYİDE BİTİRDİNİZ...ÜLKE 160 YILGERİYE GİTTİDERDİM...BİR MÜFREDATIN VERİMİ 20 YILDIR...”

“Okuma yazma bilmeden sınıf geçilemez demek isterdim. Her yanlış davranışın çocuğun yanına kâr kalmasına izin verilmemesi gerektiğini..”

“Eğitim ve öğretimin kişilerin kendi kendine öğrenebilmesi kendini küçük yaşlardan itibaren geliştirme becerisi kazanımıni artirabilecek bir eğitim ögretim modeli oluşturulması ve okullarda uygulanmasi için uygun bir model arastirma geliştirmenin olmasını istiyorum. DERDIM.”

“AYRICA:OKUL ONCESI VE 1.2.3 sınıflarda güzel ahlak doğru kişilik karakter oluşumu için uygun eğitim modeli uygulanmasi gerekir (Japon eğitim modeli incelenmeli)uygulanabilir olanları alınmalı.”

AYRICA ilkokul ve Anasinifi velileri cocukta kişilik ve ahlak gelişiminin desteklenmesi üzerine seminer yayın eğitim almalı.”

“TV yayınları sosyal medya içerikleri üzerinde baskı kurulup güzel ahlak kişilik desteği veren yayın ve içerikler üzerine yoğunlaşmalari sağlanmalı. Denetlenmeli aykırı yayın dizi içerik uretenler yoğun Denetim cezalar yayından men edilme ...almalı (eğitim ve öğretimin %50 si bu kanallardan geliyor ise bunu tamamen öğretmenden beklemek sizce nedir?)

Bu TV ve sosyal medya platformlarından da pekala bilimsel ahlaki kazanımlar kolaylikla edinilebilir.”

“Anadolu liselerinin kontenjanlarının azaltılmasını ve sınavla alınmasını isterim. Anadolu liselerinin kontenjanlarının azaltılmasını ve sınavla alınmasını isterim.”

“8 -9 saatlik ders sürelerinin en fazla 6 saat olmasını rica ederdim . Keza öğrenci 5 saatten sonra su kaynatıyor .İşin gerçeği öğretmende de hal kalmıyor .Verim düşüyor . Nöbetlerin her öğretmen için 5 saati geçmemesini isterdim . 9 saatlik nöbet ve ders mental ve fiziken cidden ağır .”

“Rotasyon yapılsın”

“Lise sınavlarını merkezı olarak yapıp 8 donemın sınAv ortalamasını ünv sınavı olarak kabul edılmesı”

“Zorunlu eğitimin kaldırılmasını, öğretmenliğin itibarının artırılması , ögretmene şiddete caydırıcı cezalar verilmesini vs.daha bi dünya şey var hangi birini söyleyelim...”

“Meslek liselerine yerleştirilen mesem öğrencileri haftada bir gün deyip 15 saat dersi vermenin mantığını ve okulun düzenini bozduğunu gereksiz olduğunu ve hatta örgün 12. Sınıf öğrencilerinin de 1. Dönem okul 2. Dönem ise sadece işletme ye yollamayı anlatırdım.”

“Müfredatların öğrencilerin tercih ve yeteneklerine göre düzenlenmesini Ve buna göre sınıfların oluşturulmasını önerirdim. Böylece öğrenciler severek okurlar ,daha başarılı olurlar ve okullardan daha erken mezun olurlar kanaatindeyim.”

“Veli için zorunlu eğitimler...”

“5.sınıfların tekrar ilkokula dönmesini ve acilen mesleki ortaokulların artık hayata geçirilmesi”

“Günaydın, ilkokulda da sınıfta kalma olmalı. Şimdi sınav yok ama okuma yazmayı ogrenemeyen çocuklar kesinlikle 1. sınıf tekrarı yapmalı.”

“Eğitim fakültelerini kapatmalarını, mevcut atanamayan öğretmenleri yerleştirdikten sonra ihtiyaç kadar eğitim fakültesi açılması,haftalık ders saati sayısının 30 saate inmesini,Beden eğitimi resim ve müzik derslerini ayrıca öğleden sonraya almalarını, din kültürü ders saati sayısının indirilmesini(din kültürü dersi içine temel dini bilgiler ve Hz Muhammedin hayatı derslerinin birleşmesini.) yüzme gibi ders etkinliklerinin öğleden sonra uygulanması , öğretmenlerin 10 yıl çalışmış olanları sınavsız uzman 20 yıldır çalışan öğretmenleri de baş öğretmen olmalarını isterdim”

“2006 dan beri bu uzmanliktan mahrum edilenlerin bile hakkı verilmedi bir kanun önceki dönemleri de kapsiyorsa niye önceki dönemler öğretmenler bu sınavdan mahrum edildi hesabını vereni ben görmedim”

“12 yıl zorunlu eğitim kalkmalı herkes lise bitirmek zorunda değil hem devlete külfet hem okumak istemeyen cucuga ziyan çalışması gereken iş hayatına erken atılması gereken gençler de düşünülmeli çıraklık yok oldu okuyamayan sadece diploma alan öğrenci iş hayatına atilma yaşı da geçiyor”

“Bütün öğretmenlerin maaş karşılığı ders sayısını 15 yapmasını isterdim.”

“Tam gün okullarda çalışan Nöbetçi Öğretmene, Öğle Arası Nöbet Ücreti verilmeli.”

“Şiddete karşı öğretmen korunmalıdır”

“Kariyer Basamakları sınavla değil 5 er yıllık periyotlarla sınavsız olmalıdır.”

“Kariyer Basamakları tazminatları emekliliğe esas alınmalıdır.”

“Öğretmenler diplomaya esas aranmalıdır. Alan dışı atamalar, sertifika ile atamalar yasaklanmalıdır.”

“Yıllardır bu kanun çıkacak diye uzman ögretmenlik sınavı yapmadılar ve mesleğimizin yirmi ikinci yılında uzman öğretmen olabildik. Yıllarca hak kaybına uğradık ve kanunda başöğretmen olabilmek için on yıl daha bekleyeceksiniz diyorlar. Seçim vaadi olarak yapılan bu haksızlığın telafi edileceğini söylemisti o dönemin bakanı. Dur bakalım kaç seçim daha eskitecek bu vaat.”

“Öğretmene yıpranma verilmesi. Her 5 yıla bir yıl verilmelidir”

“Ogretmen maaşından kesilen gelir vergisi kaldirilmalidir”

“Öğretmen kadrosunda iken şube müdürü ve üst kadrolarda kadrolu idareciler ile müfettişlere de uzman ve basogretmenlik unvanı ve tazminatı verilmelidir”

…………………………………………………………………………………………………………..

Ve Sosyal Medya Öğretmenler Odası Buluşmamızı; Sayın Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’in Sosyal Medya Öğretmenler Odası Buluşmasına katılan öğretmenlerimizden gelen bu sese kulak verip, öğretmenlerimizin mesajlarını değerlendirmesi dileğiyle bitiriyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum
Kadriye DEMİREL Arşivi