Eğitim-İş Sendikasından, 20.000 lira promosyona tepki!

Eğitim-İş Sendikasından, 20.000 lira promosyona tepki!
Tokat Eğitim-İş Sendikası Tokat GOP Çalışanlarının banka promosyon ihale ücretlerinin düşük olması nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi çalışanlarının promosyon ihale ücretlerinin düşük olması nedeniyle, Eğitim-İş Tokat Şubesi adına MYK üyesi ve Eğitim-İş Sendikası Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer bir basın açıklaması yaptı. İl binasında yapılan basın açıklamasına Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademisyenleri İbrahim Yiğitoğlu, Doç. Dr. Hüseyin Mertol, Tokat Eğitim İş Şube yönetimi ve Eğitim Şube Başkanı Ümit Doğan katıldı.

Tokat Eğitim-İş Sendikası Tokat GOP Çalışanlarının banka promosyon ihale ücretlerinin düşük olması nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. Tokat Eğitim-İş Sendikası Şube Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer yaptığı açıklamada Mayıs ayında ihaleye çıkıldığı ve bu ihalede 24 bin 750 liralık teklif verildiği ancak bankaların bu sözleşmeye gelmediği, Haziran ayında ise tekrar ihaleye çıkılarak 20 bin liralık promosyon sözleşmesinin Rektörlükçe imzalandığı belirtildi. Açıklamada imzalanan bu değerin dönem koşullarının altında kaldığı ve revize edilmesi gerektiği ve idari ve akademik personeli hayal kırıklığına uğrattığıda belirtildi.

BANKALARIN UYGUN BİR PROMOSYON ÖDEMESİNE YANAŞMAMASI KABUL EDİLEMEZ

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Açıklamada "Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde çalışan yaklaşık 1306 akademik personel ve 1721 idari personelin promosyon sözleşmesi için 2023 yılı mayıs ayına ihaleye çıkılmıştır. Bu ihale sürecinde ilk olarak  24.750 liralık teklif verilmiş daha sonra bankaların  bu sözleşmeye gelmemesi nedeniyle 2023 Haziran ayında tekrar ihaleye çıkılarak 20.000 lira değerindeki promosyon sözleşmesi rektörlükçe imzalanmıştır. 2023 Haziran  ayında yürürlüğe giren ve dönemin koşullarında bile ortalama değerin çok altında kalan 20.000 liralık bu sözleşme bedeli revize edilmelidir. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde eğitim emekçilerinin temsilcisi olan diğer sendikalar da bu promosyon bedelinin düşük olduğuna dair aynı fikirdedirler. Bu promosyon bedeli açlık sınırı altında maaş alan Akademik ve idari personeli hayal kırıklığına uğratmıştır.  Tüm bu olumsuz mali tabloların üzerine, bankaların eğitim emekçilerine günümüz ekonomik koşullarına uygun bir promosyon ödemesine yanaşmaması asla kabul edilemez"ifadeleri kullanıldı.

TEMMUZ MEMUR ZAMMI BEKLENEREK YENİ BİR İHALE VERİLMELİ

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Açıklamada "TOGÜ rektörlüğünün maaş promosyonları ihalesi için 2023 temmuz memur zammını beklemesi ve güncel maaş oranları üzerinden bankalara yeniden bir ihale teklifinde bulunmasını önermekteyiz. Tokat kamuoyuna Tekrar hatırlatalım;  İç İşleri Bakanlığı 2022 Kasım ayında bir kalemde tüm personeline 27.500 liralık promosyon anlaşması yapabilmiştir. EYT'den emekli olan emektarlarımıza şu anda bile ortalama 12.500 lira banka promosyonu verilebilmektedir. 2002'de Anadolu Üniversitesi personeline 41 bin lira banka promosyonu ödenebilmiştir. OYAK RENAULT,  Bursa fabrikasında çalışan 6.000'e yakın çalışanına 72.500 lira banka promosyonu ödenebilmiştir. Eğitim İş Sendikası Tokat şubesi olarak bizleri yok sayan maaş Bankasını uyarıyoruz,  Günümüz koşullarında bir promosyon ücreti ödenmemesi durumunda ise; Maaş ve ek ders ücretlerinin ve döner sermaye ödemelerinin ödeme günü başka bankalara taşınması , fatura talimatlarının maaş bankasından iptal edilmesi, kredi kartlarını kapatılması gibi seri eylem kararları almaktan çekinmeyeceğimizi Tokat basınına ve Tokat kamuoyunda duyururuz"ifadelerine yer verildi.

tokathaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum