2024 emekli maaşlarına yapılacak zam oranı açıklandı!

2024 emekli maaşlarına yapılacak zam oranı açıklandı!
Emekli ve memur maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, Anadolu Ajansı enflasyon tahmini sonrasında 2024 yılı emekli maaşlarına yapılacak zam oranı hakkında yeni paylaşımda bulundu

2024 yılına kısa süre kala birçok uzman isim emekli ve memur maaşları hakkında öngörülerini açıklamaya devam ediyor. Emekliler yada emekli olacaklar en çok Ocak 2024 emekli maaş zammı ne kadar olur tahmini olarak, sorusunu aratıyor?

2024 yılı ilk yarısında emekli maaşına ne kadar zam gelecek sorusuna yanıt veren uzmanlardan birisi de Özgür Erdursun. Peki Erdursun 2024 emekli zam oranı hakkında nasıl bir tahminde bulundu?

Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisinin yüzde 68.01 olduğunu anımsatan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bu oranın gerçekleşmesi halinde emekli maaşı zam oranı ne olabilir hususunda rakamları paylaştı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un emekli maaşı zam oranı hakkında yaptığı paylaşım şöyle:

“EMEKLİLERE YAPILACAK ZAM ORANLARI!

Merkez Bankasının enflasyon beklentisi %68.01 oldu! Bu oran gerçekleşirse,

2023 1.dönemde %19.77 oranında altı aylık enflasyon gerçekleşmişti, yıllık %68.01 için 2023 2. dönemde enflasyonun %40.28 oranında gerçekleşmesi anlamına geliyor.

SSK ve Bağ-Kur emekliler 2023'ün 2. döneminde çıkan enflasyonu, emekli aylıklarına enflasyon farkı olarak alırlar, memurlar ve memur emeklileri ise, enflasyon farkına ilave toplu sözleşme ile hak ettikleri zammı (15-6= %9)da ilave olarak alırlar.

Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %40.28 enflasyon farkı(zam) verilir.

Memur ve memur emeklilerine ise enflasyon farkı+zam toplam % 49.28 oranında artış yapılır.

NOT: Ayrıca bu oranlar gerçekleşir ise 2023 değil de 2024'de emeklilik müracaatında bulunanlar yaklaşık %7 daha fazla emekli aylığı alırlar.”

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.