Memurlara kira yardımı teklifi Meclise sunuldu

Memurlara kira yardımı teklifi Meclise sunuldu
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli ve memurlar için kira yardımı kanun teklifini Meclise sundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli ve memurlar için verdiği kira yardımı kanun teklifini Meclis'te yaptığı konuşmada gündeme getirdi ve kanun tekliflerinin bir an önce TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesini istedi. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

TBMM'de konuşma yapan Gürer, "Ekonomik kriz kiracıları da vurdu. İktidar yüzde 25 üst sınır koymasına rağmen kira artışları aldı başını gidiyor. Kiracılar ev bulmakta ve kira ödemekte sorun yaşıyor. Sınırda artış talep eden kiracıya ev sahibi 'Evimi boşalt' diyor. Büyük kentlerin bazı mahallelerinde 10 bin liranın altında kiralık ev yok. Ucu açık kira fiyatları katlanıyor. Kiracılar ne yapacaklarını kara kara düşünüyor" diye konuştu. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Gürer, "Memur ve emeklileri kira artışından korumak için evi olmayan, kirada oturan emekli vatandaşlarımıza asgari ücretin üçte 2'si kadar kira yardımı ve kamu kurumunda çalışanlara ise 4 bin lira kira yardımı yapılmasını talep eden kanun tekliflerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğunu belirtti. 

Gürer, "Kamu çalışanlarına her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında ayrıca ek zam da yapılmasının şart olduğunu söyledi. Emekli ve kamu çalışanlarına bir katkı olacak kanun tekliflerimin gündeme alınıp bir an önce görüşülmesini talep ediyorum" dedi.

yenimesaj

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum