Staj sürelerinin emekliliğe esas tutulması hakkında soru önergesi

Staj sürelerinin emekliliğe esas tutulması hakkında soru önergesi
Stajlarda geçen sürelerin emekliliğe esas tutulmasına yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Vatandaşlarımızın staj başlangıçlarının sigortalılık başlangıcı olarak belirlenerek bu mağduriyete son verilmesi konusunda bir çalışma yapmayı düşünmekte misiniz? Staj sürelerinin emekliliğe esas tutulması önerisine ilişkin Yozgat Milletvekili Ali KEVEN tarafından verilen yazılı soru önergesi şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini emir ve müsaadelerinize arz ederim.08.10.2018
.Ali KEVEN
Yozgat Milletvekili 

Ülke eğitiminde önemli bir yer tutan Meslek Liseleri'nde, Meslek Yüksekokulları’nda öğrenim görmüş veya çıraklık eğitimini almış vatandaşlarımızın staj aşamasında ki sigortaları emekliliğe esas tutulmamaktadır. Bu konu bildiğiniz üzere çok büyük bir mağduriyete yol açmaktadır.
Bu bağlamda,
1- Stajlarda geçen sürelerin emekliliğe esas tutulmasına yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır?
2- Vatandaşlarımızın staj başlangıçlarının sigortalılık başlangıcı olarak belirlenerek bu mağduriyete son verilmesi konusunda bir çalışma yapmayı düşünmekte misiniz?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum