3600 Ek Gösterge, Memur Zammı, Sözleşmeliye Kadro, Yardımcı Hizmetler, Toplu Sözleşme Açıklaması

3600 Ek Gösterge, Memur Zammı, Sözleşmeliye Kadro, Yardımcı Hizmetler, Toplu Sözleşme Açıklaması
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney Ankara’da Şube Başkanları ve İl Temsilcilerinin katılımı ile “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu

Genel Başkan Türkeş Güney konuşmasında, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşları anarak başladı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Seçim ve deprem sürecinde ve sonrasında memurların gündemini değerlendiren Genel Başkan Türkeş Güney, 3600 Ek gösterge konusunda verdikleri mücadeleye değinerek, “3600 ek göstergenin 1. Dereceye gelen tüm memurlarımıza verilmesi için Türk Büro-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak mücadele ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konu ile ilgili müjde verdi, biz bu konun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

“Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi konusunu yıllardır talep ediyoruz. Bu konuyu yıllardır toplu sözleşme masasına da taşıdık. Taleplerimiz sonucunda sözleşmeliler kadroya geçirildi, fakat kadroya geçişte 28.11.2022 tarihi milat alındı. Aynı sınav ve aynı karar ile hak kazanan çalışanlar idarelerin iş ve işlemlerden kaynaklanan sebeplerle çalışanlar mağdur edildi. Biz bu durumu yargıya taşıdık.”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

“Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının GİH’e geçirilmesi konusunu her platformda gündeme getirdik, kamunun kanayan yarası olduğunu ifade ettik. Ancak önceki Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin Toplu Sözleşme Masasında mutabakat altına alınan her konunun hayata geçirildiğini, bu konunun ise mutabakat altında olmadığını aktardı. Tüm Yardımcı Hizmetli arkadaşlarımız da bu konuyu duysun, YHS’nin GİH’e geçirilmesini mutabakat altına almayan yetkili ama etkisiz Sendikadır. Türkiye Kamu-Sen’in girişimleri ile YHS için başlatılan çalışma, maalesef deprem felaketi sebebiyle yarım kalmıştır, ancak biz konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Seçim sathı mahalline girilmişken, nisan ayında kamu da görev yapan yaklaşık 700 bin kamu işçisi adına işçi sendikalarıyla hükümet arasında başlayan toplu sözleşme görüşmeleri mutabakatla sonuçlanmış ve seçime 3 gün kala 700 bin işçiyi sevindiren, ancak devlet memurları arasında infiale sebep olan, işçilere yapılan yüksek oranlardaki ücret artışları, biranda gündeme oturmuştur. Memurlarda meydana gelen infial ve feryat Sendikamız tarafından bütün ilgililere aktarılmış, sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 1 gün sonra en düşük memur maaşının 22 Bin TL’ye çıkarılacağı ifade edilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması memurların feryadının ve infialinin duyulması açısından Sendikamızca olumlu görülmüştür. Ancak, yamalı bir bohçayı andıran sorunlar yumağı haline gelen kamu personeli ücret sistemini düzeltmeye yeterli olmamıştır. İşçi Sendikalarımızı bu başarılarından ötürü tebrik ediyor, işçi kardeşlerimize analarının ak sütü gibi aldıkları zam helal olsun diyoruz. Ancak, bu hususunda hem teşkilat yöneticilerimiz, hem de üyelerimiz ve hedef kitlemiz olan memurlarımız tarafından iyi bilinmesini istiyoruz.

İşçiler kazanımlarını Toplu Sözleşmede üye oldukları Sendikalar eliyle kazanmıştır. Dikkat edilirse herhangi bir eylem de yapmamışlar, Toplu Sözleşmede sağlanan mutabakatla kendilerini mutlu eden bir anlaşmaya imza atmışlardır. Memurlarımız adına da 2 yılda bir Ağustos ayında yetkili Sendika olduklarını övüne övüne anlatanlar, 6 dönemdir yani 12 senedir, memurlar adına Toplu Sözleşme Masasına oturuyorlar ama memurlarımızın maaş ve ücretleri, işçi maaşlarının çok gerisinde asgari ücret seviyesindedir.

turkgun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum