İşçiler banka maaş promosyonunu beğenmedi!

İşçiler banka maaş promosyonunu beğenmedi!
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şube Başkanı Recep Kaplan, bir aya yakın süredir devam eden ihale sürecinde bankaların verdikleri tekliflerin çalışanların beklentisinin çok altında kaldığını belirtti

Türkiye sağlık İşçileri Sendikası Konya Şube Başkanı Recep Kaplan, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde yürütülen maaş promosyon ihalesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Çok sayıda çalışanın katıldığı basın açıklamasında bir aya yakın süredir devam eden ihale sürecinde bankaların verdikleri tekliflerin çalışanların beklentisinin çok altında kaldığını belirten Kaplan, “Bankaların teklifleri çalışanlarımızı büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Rektörlük Makamına promosyon ihalesinin güncellenmesi talebimizi ilettik. Rektörlük makamı ilgili banka ile gerekli görüşmeleri yapmış ve banka 13 milyon 434 bin 850 lira cayma bedeli çıkarmıştır. Rektörlük bu cayma bedelini çalışanlara ödetmemek ve 2023 yılında artan maaşlarla birlikte promosyon ücretinin de artacağı düşüncesiyle ihaleyi feshetmemiştir. Bugün geldiğimiz noktada çalışanların maaşı artmış ancak promosyon ücretleri bırakın artmayı geçen yılki rakamların yarısına düşmüştür. Bildiğiniz üzere 2022 yılında banka maaş promosyon ücretleri 35-40 bin lira seviyelerinde iken bugün Necmettin Erbakan Üniversitemizde çalışan 6 bin 646 emekçi için teklif edilen rakamlar 15-16 bin lira gibi kabul edilemez seviyelerdedir. Bankaların bu düşük teklifleri karşısında 2 kez ihale iptal edilmiş, 3. ihale de bugün yapılacaktır” dedi.

SAYEMİZDE ASTRONOMİK KAZANÇLAR ELDE EDİYORLAR

Konuşmasında bankaların düşük tekliflerine sert tepki gösteren Kaplan, bankalara şöyle seslendi: “Promosyon ücretleri, sizin çalışanlara verdiğiniz bir lütuf değil, sayemizde elde ettiğiniz astronomik kazançların eksik bir karşılığıdır. Sizler bu astronomik karları, çalışanların maaşlarından kazandığınız günlük tahvil, repo, fon gibi bankacılık araçlarıyla elde etmektesiniz. Bizim ücretlerimizden elde edilen astronomik karlardan bize düşeni istiyoruz. Bizler lütuf değil, hakkımız olanı istiyoruz. Banka promosyonlarındaki bu adaletsizliğe Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun bir an önce el atması ve bu sorunu çözmesi elzemdir. Bugün saat: 14.00’te yapılacak ihaleye katılmadan önce banka yetkililerinin masaya kabul edilebilir makul tekliflerle gelmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

merhabahaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.