Sendikalardan memur zammı açıklaması

Sendikalardan memur zammı açıklaması
Toplu sözleşme sonucundan memnun kalmayan sendikalar, memur zammı taleplerini sürdürmeye devam ediyor.

7. dönem toplu sözleşmede umduğunu bulamayan memurlar zam talebinden vazgeçmiş değil. Memur zammı konusunda sendikalardan yeni açıklama geldi

Memur Sen ve Birleşik Kamu İş sendikaları memurlara zam talebi konusunda yeni açıklamalarda bulundu

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

'ENFLASYON FARKI ZAM DEĞİLDİR'

Ortaya çıkan zam oranıyla ilgili de tepkisini dile getiren Şekerci şunları söyledi: “Biz Hakem Kurulu'nun vermiş olduğu kararın doğru olmadığını her platformda anlatmaya devam edeceğiz. Emeğin hakkı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Burada enflasyon farkı zam gibi gösteriliyor. 'Memurlar yüzde 40 küsur zam alacak' deniyor. Bizim alacağımız zam ilk altı 6 ay için yüzde 15'tir. 2022'nin ikinci altı ayının enflasyon farkını zam veriliyormuş gibi anlatıyorlar. Bizim bunu ortaya koymamız lazım.”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül, memurların İstanbul'dan ayrılmak istediğini söyledi. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

25 MİLYONLUK BİR KESİM OLUMSUZ ETKİLENDİ

Ortaya çıkan zam oranlarına tepki gösteren Başgönül, “4 milyonun üzerinde memur var. 2,5 milyon memur emeklisi var. Bunların ailelerini de hesaba katarsak 25 milyonluk bir nüfusu etkileyen bir orandan bahsediyoruz. Maliye Bakanı bile iyimser bir öngörüyle enflasyonun 2024 ortasında gerilemeye başlayabileceğini söylerken buna rağmen bu zamlar kamu emekçilerini ve halkımızı yoksulluktan da öte açlığa mahkum etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum