Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanları ilgilendiren gelişme! Cumhurbaşkanlığına sunuldu...

Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanları ilgilendiren gelişme! Cumhurbaşkanlığına sunuldu...
Kamuda yardımcı hizmetler sınıfında çalışan memurların, genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmeleri Cumhurbaşkanlığına sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Aşağıdaki sorularımın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 12.07.2023 Rıdvan UZ /Çanakkale Milletvekili 

Kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda Teknisyen Yardımcısı, Hizmetli, Aşçı vb. unvanlarda görev yapan, Yeterli hizmet süresini tamamlamış, Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans ve Doktora eğitim durumuna sahip kendilerini geliştirmiş, kamuyu bilen, büro işlerini rahatlıkla yapabilecek memurlar bulunmaktadır. 

Ancak, kamuda çalışan sözleşmeli personelin bir kısmı Eğitime göre sınavsız Genel İdare Hizmetleri (GİH) memurluğu kadrosuna geçiş yapmak istemektedirler. 

Bu bilgiler çerçevesinde; 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

1. Bu memurların geçiş yapabilmeleri için hangi kriterlerin sağlanması gerekmektedir? Sağlanacak ise GİH memurluğu kadrosuna geçiş yapacak bu memurların, mevcut görevlerinde edindikleri tecrübe ve bilgi birikimlerinin dikkate alınması söz konusu olacak mıdır? 

2. Kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda görev yapan memurların GİH memurluğuna geçiş yapmaları halinde, kamu kurumlarında verimlilik artışı ve maliyet tasarrufu sağlanması beklenen diğer olumlu etkiler nelerdir?

3. Bu geçişin sonucunda, kamuda çalışan memurların maaşlarına ne tür bir 
etkisi olacaktır? 

4. Geçmişe dönük olarak, bu memurların daha önceki görevlerinde kazanmış oldukları hakların, GİH memurluğu kadrosuna geçtikten sonra maaşlarına yansıtılması için herhangi bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
33 Yorum