ABD'li uzmandan İstanbul için korkutan deprem uyarısı!

ABD'li uzmandan İstanbul için korkutan deprem uyarısı!
ABD'li deprem uzmanı Doç. Dr. Judith Hubbard, İstanbul’da beklenen depremle ilgili her an olabilir..

"KIRILMAYA HAZIR BİR FAY"
ABD’nin New York eyaletindeki Cornell Üniversitesi Jeoloji bölümünde araştırmalarda bulunan Hubbard, neredeyse 20 milyon nüfusu olan İstanbul’un güneyinde kırılmaya hazır bir fay olduğunu söyleyerek “Bölgede deprem boşluğu var” ifadelerinde bulundu.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Twitter hesabından bir dizi tweet atan deprem uzmanı, “Bu fay segmentinde 1509 ve 1766'da meydana gelen son iki büyük deprem ve muhtemel tekrarlama aralığı 200-250 yıl ile, fayın bu kısmı herhangi bir zamanda bir deprem üretebilir” şeklinde yazdı.

‘ÇOKLU FAY KIRILMASIYLA TAHRİBAT ARTABİLİR’
ABD’li uzman, “Burada vurgulanan segmentler 7.0 büyüklüğünde deprem üretebilir. Ancak Pazartesi günü Türkiye'nin güneyinde meydana gelen depremler, karmaşık bir dizide birden fazla parçayı parçalayarak ortaya çıkan büyüklüğü artırdı. Bu tür bir çoklu fay kırılması burada da olabilir” diye ekledi.

Türkiye’de daha iyi inşaat varsa "şaşıracağını" belirten Hubbard son olarak, “Şimdi değişim zamanı. Evet, pahalı ama depremden sonraki maliyet çok daha büyük oluyor” şeklinde kaydetti.
milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.