AK Parti ve İYİ Parti'den seçim tarihi açıklaması

AK Parti ve İYİ Parti'den seçim tarihi açıklaması
AKP seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu depremin ardından seçim açıklamasında bulundu.

AKP’de seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçimlerle ilgili açıklamada bulundu.

Hürriyet’ten Hande Fırat, bugünkü köşesine taşıyan AKP'li Ali İhsan Yavuz’un "Can derdindeyiz seçimi konuşma zamanı değil" dediğinin açıkladı.

Hande Fırat yazısında şu ifadeleri kullandı:

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

"Bir yanda büyük felaket, diğer yanda seçimlerle ilgili spekülasyonlar...
AK Parti’nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’u aradım. Deprem bölgesinde Adana’da idi. Açıkça sordum, “Yazılanlar doğru mu, çalışma mı yapıyorsunuz, erteleme mi söz konusu?” Ali İhsan Yavuz şu yanıtları verdi:
“- Biz şu an can kurtarma derdindeyiz. Şu ana kadar seçimle ilgili herhangi bir şeyi toz zerresi kadar bile konuşmadık.
- Bunu konuşmaya utanırız.
- Hepimiz deprem bölgesindeyiz.
- Bu felaketin ortasında bunu konuşmak abesle iştigal, giden canlarımıza hakarettir.
- Bunu konuşanlar kafaları bulandırmaya çalışıyorlar.”

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı açıklamada tarih vererek “Ne mayısta ne de haziranda seçim olmaz, olamaz. Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım" dedi. Arınç, "Ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Buna vatandaşımızın da bürokrasinin de siyasetin de ihtiyacı var." ifadelerini kullanmıştı.

Arınç'ın açıklamalarının ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Seçim tarihiyle ilgili bazı açıklamalar kamuoyuna yansımaktadır. Elbette öncelikli hedefimiz yaralarımızın hemen sarılmasıdır. İşte hem bu sürecin ve ülke sorunlarının etkin çözümü hem de Anayasamıza göre seçimlerin vaktinde gerçekleşmesi İYİ Partinin temel yaklaşımı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Zorlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Seçim tarihiyle ilgili bazı açıklamalar kamuoyuna yansımaktadır. Elbette öncelikli hedefimiz yaralarımızın hemen sarılmasıdır. İşte hem bu sürecin ve ülke sorunlarının etkin çözümü hem de Anayasamıza göre seçimlerin vaktinde gerçekleşmesi İYİ Partinin temel yaklaşımı olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.