Asgari ücrete BOMBA ZAM haberi: Temmuz ayında 5 bin 100 TL ARTACAK

Asgari ücrete BOMBA ZAM haberi: Temmuz ayında 5 bin 100 TL ARTACAK
Her ne kadar Hükümet tarafından kesin bir dille asgari ücrete bu sene tek zam yapılacağı belirtilse de Temmuz ayında 5 bin 100 TL hesaplara yatacağı bildirildi.

Bilindiği üzere asgari ücrete 2024 yılında yüzde 49 zam yapılarak 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. SGK Uzmanı Sevinç, hayat pahalılığı karşısında çalışanların ezildiğini belirterek asgari ücrete muhtemel gelecek zam oranını açıkladı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELİYOR MU?

SGK Uzmanı Sevinç, “Asgari ücretli beklentiye girebilir. Çünkü 6 ayda bir artan enflasyona göre asgari ücretin dışarıda kalmaması gerekiyor. Bu sene enflasyon yüzde 25 ile 30 arasında açıklanacak. Asgari ücret zammının da bu nedenle yapılmasına zorunlu olarak bakıyorum.

Eğer Temmuz ayında asgari ücretliye zam yapılmazsa kemer sıkmanın çok daha ötesinde durumlar gelişir. Yıl ortasında düzeltmenin geleceğini ve en az 21 bin 252 TL ile 22 bin 102 TL asgari ücret olacağını düşünüyorum" dedi.

Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum