Ak Parti sözleşmeliye kadro açıklaması! Kanun 10 maddeden oluşacak

Ak Parti sözleşmeliye kadro açıklaması! Kanun 10 maddeden oluşacak
Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş sözleşmeliye kadro kanun teklifinin 10 madde olacağını açıkladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu dün memur zammını görüşmesi. Uzun tartışmalardan sonra kanun teklifi, komisyonda kabul edildi. Şimdi kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşülüp kabul edilmesi gerekiyor.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sözleşmeliye kadro düzenlemesinin 10 madde olacağını açıkladı.

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin memur zammıyla TBMM'ye sunulmasının planlandığını belirten Elitaş "ama sözleşmeliler konusunda bazı konular tam netleşmedi" dedi.

- Sözleşmeliye kadro düzenlemesi bir türlü TBMM'ye gelemiyor
Geçen Kasım ayından bu yana TBMM'ye gönderileceği ifade edilen sözleşmeliye kadro düzenlemesi 2022 yılı bitmesine rağmen TBMM'ye sevk edilmemişti. Bugün tarihler 10 Ocak 2023'ü göstermesine rağmen kanun teklifinin TBMM'ye ne zaman gönderilkeceği konusunda hala bir netlik bulunmuyor.

- 4/B'lilere kadro gelecek
657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilen tüm sözleşmeli personel memur kadrosuna geçirilecek ama sözleşmeli statüsü devam edecek. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra istihdam edilecekler 3+1 düzenlemesine tabi olacak.

gazetememur
 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.