Bakan Şimşek'den maaş zammı için yeni açıklama

Bakan Şimşek'den maaş zammı için yeni açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Enflasyona karşı kayıplarını telafi için ciddi ücret artışları oldu." dedi.

7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri olurken Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek'ten kritik bir açıklama geldi. Şimşek Yeni Şafak Gazetesine konuştu

Bakan Şimşek aralarında işçi ve memurların olduğu çalışanların ücretlerinde ciddi artışlar yapıldığına dikkat çekerek "Yine bu sene vatandaşlarımızın, toplumun değişik kesimlerinin geçmiş enflasyona karşı kayıplarını telafi için ciddi ücret artışları oldu. " dedi.

İşte Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek'in kritik açıklamaları

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Enflasyon bir kaç ayda artışa devam edecek
"Merkez Bankası’nın da tahminlerinden göreceğiniz gibi, enflasyon önümüzdeki birkaç ay içerisinde geçici bazı faktörler nedeniyle artışa devam edecek"

Cari açık daralırsa dolar düşecek
"Türkiye’ye kaynak girişi artacak ve önümüzdeki dönemde belirsizlik azaldıkça, cari açık daraldıkça inanıyorum ki kurda göreceli bir istikrara doğru gideceğiz."

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren FED faiz düşürecek
"en inanıyorum ki 2024’ün ikinci yarısından itibaren bugün karşıdan esen rüzgârlar destekleyici bir nitelik kazanacak. Çünkü Fed faiz artışında zirveyi buldu. Büyük ihtimalle piyasa 2024’ün ikinci çeyreğinden itibaren faiz düşüşlerini konuşmaya başlayacak. "

yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum