Hükümete toplu sözleşmede maaş zammı uyarısı!

Hükümete toplu sözleşmede maaş zammı uyarısı!
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaptığı açıklamada hükümeti toplu sözleşmede maaş zammı teklifi konusunda uyardı.

Genel Başkan Geylan 7. dönem toplu sözleşmede, kamu işvereni uyararak memur maaş teklifi hususunda “rasyonel” bir teklifle masaya gelinmesini istedi.

Sayın Geylan'ın memur zammına ilişkin açıklaması şöyle:

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

'Hükümet, yarından sonra 2024 ve 2025 dönemine dair maaş zammı teklifini masaya getirecek.

Kamu işvereni, başta akaryakıt zamları olmak üzere temel harcama giderlerinde yaşanan fahiş artışlar karşısında alım gücünün düştüğünü görmeli ve “rasyonel” bir teklifle karşımıza gelmelidir.

Yaşanan ekonomik daralmışlığın faturasını sadece dar ve sabit ücretlilerin omuzuna yüklemek, aynı zamanda sosyal problemlere de neden olacaktır.

Hükümetin, her zaman olduğu gibi, hedeflenen enflasyon oranları üzerinden bir düzenleme yapacak olmasını asla kabul etmiyoruz!

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

3.750.000 memur ve 2 milyonu aşkın emeklimizin asgari geçim koşullarının üzerinde bir yaşam standardına kavuşturulması sosyal devlet ilkesinin bir zorunluluğudur!

Devlet, memuru ile vardır. Huzurlu kamu çalışanı, daha etkin ve verimli kamu hizmeti demektir.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum