İşçilere yüzde 70 oranında zam yapıldı!

İşçilere yüzde 70 oranında zam yapıldı!
Belediye İş Sendikası Başkanı Salih Direk, toplu sözleşmenin imzalanmasından sonra Vali ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp’a teşekkür etti.

Batman Belediyesi 2023-2024 yıllarını kapsayan ve  bir yıl geçerlilik süresi olan  toplu iş sözleşmesinde 204 eski kadrolu işçi bayram çifte bayram yaptı. 

Belediye İş Sendikası Başkanı Salih Direk, yeni sözleşme 1 Mart itibariyle geçerli olacağını söyledi. Direk şunları kaydetti : “Toplu iş sözleşmesi  yaklaşık 1.5 ay gecikmeli olarak  arabulucu yoluyla  çözüme kavuştu.  Buna göre En düşük yevmiyeler 423 liradan 745 liraya ve 458 liradan 798 liraya yükselterek yaklaşık yüzde 70 oranında zam yapıldı.  Ayrıca Vali ve Belediye Başkan vekili sayın Ekrem Canalp,  göreve gelir gelmez eski kadrolu çalışanların  maaşlarını çok  düşük bularak herkese eşit seyanen 110 lira ek ilave bir ara  zam da yapmıştı.  Bu zam kararı  bir  nebzede olsa  eski kadrolu  işçilere  nefes  aldırmıştı.  İlaveten yemek ücretlerinde de artışa gidilmişti.  

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Eski kadrolu işçileri kapsayan bu  toplu iş sözleşmesinden ötürü sayın valimize  üyelerimiz adına  teşekkür ediyorum. Bir yıllık  toplu-iş sözleşmemizin  tüm kazanımları ile hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

batmancagdas.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.