Adliyede çalışan memur, 4/d li personelden daha az maaş alıyor!

Adliyede çalışan memur, 4/d li personelden daha az maaş alıyor!
Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan adliye personeli ile 4/D temizlik personeli arasındaki maaş farkı ne kadar?

Yaşanan son durumda Adliye personelinin yaşadığı sıkıntılar son derece artmış, alım gücü diplere vurmuş durumdadır. 11 bin 12 bin tl ile geçinmeye çalışan personel büro kolunun en zor işini yapmakta, sürekli azılı suçlular ve sorun yaşayan insanlar ile muhatap olmaktadır.

Bunun üzerine sürekli amir baskısı ve büyük mobbing, doğrudan soruşturma açılması, bakanlığın personel arasında hakim-savcı Bakanlığı gibi anılması hususları da cabası..

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Personel o kadar yoğun çalışıyor ki, memurun halk gözündeki kötü intibası Adalet personelini çok üzüyor. Çünkü yeri geldiğinde karar bile yazan, hakimlik-savcılık yapan personelin aldığı 11 -12 bin TL arası maaş akıl alır gibi değil..

BORDRO

Şöyle ki 4d den temizlik görevlisi işçinin aldığı maaş.. Bunun 9 bini 3- 4 ayda bir gelen ikramiye ile aylık 15 küsüre tekabül ediyor.. 

Aslen aldıkları maaş çok değil adalet personelinin maaşı vasat durumda..Ki üzerine daha hükümetin teklif aşamasındaki yüzde 40 ve taban aylık iyileştirmesi olan 12500 TL eklendiğinde olacakları varın siz düşünün. Bir Zabıt Katibinin taban aylığı 6787 TL. Nereden tutsak elde kalıyor.. Kamu kurumlarındaki en Adaletsiz maaşı yine adalet bakanlığı personeli alıyor. 

Kamubiz.com Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.