Kamu-Sen, hükümeti maaş zammı konusunda uyardı

Kamu-Sen, hükümeti maaş zammı konusunda uyardı
Memurlar ve hükümet arasında yarın gerçekleşecek olan 7.Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin 3. ve son oturum öncesinde Kamu-Sen hükümeti uyard:

7-8 ay sonra yapılacak olan yerel seçimleri hatırlatan Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, "Bizi yok satanı biz de yok sayarız" dedi.

Kamu Sen olarak %102 zam isterken hükümetin 2 yılda toplam %45 zam vermesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören şunları söyledi

"MEMUR DEVLETİN OLMAZSA OLMAZIDIR"

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

"7.dönem toplu görüşme  görüşmelerinin ikinci oturumu da önceki gün itibariyle tamamlandı. Yarın da son oturma yapılacak. Ondan sonra yayınlanarak Resmi Gazete'de yayınlanacak. Kesinleştikten sonra. Tabii ki gelinen Nokta biz büyük değişimler beklerken hükümet küçük bir makyajla bu olayı atlatmak istemektedir. Lakin birinci  görüşmelerdekilerin üzerine yalnızca yüzde 2 gibi bir artış sağlayarak Memur ve memur emeklisiyle dalga geçilmiştir. Yaklaşık 6.2 milyon memur ve memur emeklisinin hayatlarının görüştüğü ve geçimlerinin görüşüldüğü bir toplu görüşmede gelinen noktada durum hiç açıcı değildir ve bizi sükutu hayale uğratmıştır. 

Akaryakıt zamlarının son bir ayda, son birkaç ayda yüzde 100'ü  geçtiği. Vergiler ve çifte işte ödemelerle beraber yine bizden alınan vergilerin yüzde 100'ü aşması. Yine Mayıs ayı itibariyle baktığımız doların yüzde 40 civarında artış olması bütün ekonomiyi alt üst etmiştir. Dolayısıyla o verilen artık o 8 bin liraların da artı kök  maaşa verilmeyen seyyanen verilen o 8 bin liralarında memur nezdinde artık bir önemi kalmamış Dolayısıyla i genel başkanımızında ifade ettiği gibi son bu 3.görüşmelerinde mutlaka ciddi bir revizyona ihtiyaç vardır. En azından net olarak yüzde 60'lara,70'lere varan bir  artışın olmaması durumunda bu gelinen noktadaki enflasyonun ve ekonomik sıkıntıların tamamının memur ve memur emeklisine ödetileceği anlaşılmaktadır. Bu da kabul edilebilir bir durum değildir. 

Memur devletin olmazsa olmazıdır. Devlet varlıktır. Onun canlı olarak yürümesini sağlayan mekanizmada memurlardan oluşmaktadır. Memuru düşürürseniz, bakın devlet düşer. Insanı yücelt ki, devlet yüceltsin anlayışından hareketle mutlak suretle devlet memurunun, devletin tüm işleyişini yürüten memurun ekonomisinin iyi olması gerekmektedir. Işte gördünüz pandemide, işte gördüğünüz sel felaketlerinde bunların canları işte görüyorsunuz büyük yangınlarda. Hep devlet memurları var ve canla, baştan pek çok memurumuzu da bu arada kaybettik. Dolayısıyla bunları enflasyonun altında inim inim inletmek ne matematikten izah edilebilir. Verilen işte yüzde 2 lik işte yüzde 15, artı 2024 yılı için, 2025 yılı için6 artı 5  bunun matematikle izah edilebilir bir durumu da yoktur. Gelinen bu durumun  izanla ve insafla da izah edilebilir bir durumu yoktur. Kaldı ki bu yüzdelik artışların dışında bakın biz bayram ikramiyesi istedik, bayram ikramiyesi yok. Biz kira yardımı istedik. Kira yardımı. Biz yemek, giyim gibi özlük noktasında birtakım sosyal yardımlar istedik. Bunlarla da ilgili hiçbir şey yok. Birkaç tane disiplinle ilgili yeni bir gelişme ortaya koydular. Onlar da çerez bile değil Bizim istediklerimiz için.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

"DAĞ  FARE BİLE DOĞURMADI"

 "Yarın için beklentiniz nedir?" sorusuna cevap veren Kamu-Sen İl temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen şube başkanı Şahin Ören hükümete 7-8 ay sonra yapılacak olan yerel seçimleri hatırlatarak şöyle devam etti;

"Bizim teleplerimizden bir tanesi bile karşılanmadı. Dolayısıyla  dağ fare bile doğurmadı. Şimdi siz Yüzde 52'lik,  bütün devlet memurunu ilgilendiren  yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren bir toplu görüşmede saymazsanız bir tarafı masanın çalışan tarafını yok sayarsanız bu bir yerde bunun hesabı sorulur. 

Genel seçimlerde de söyledik. Zar zor yırttılar. İşte önümüzde 7-8 ay içerisinde bir yerel yönetimler var seçimleri var. Bunun altından nasıl kalkacaklar? Bakın sokakta, kahvede okulda devlet dairesinde artık insanlar sırf geçimi konuşuyor. Onun Ben hükümete buradan sesleniyorum. Genel merkezimizin taleplerine kulak versinler. Biz en az yüzde 70-80'lere hani yüzde 100 isterseniz de yüzde 60 verir, 70 verir dersin ki olmadı anlaşılır. Dolayısıyla böyle çok komik. Toplamda  otuz 35-46 civarında bir artışın verilmesi iki yıla düşecek, iki yıla, biz bir yıla yüzde 102 istemişken iki yıla yüzde 40 bir artışın verilmesi ve maalesef bütün her şeyin tüfenin, tefenin, doların, akaryakıtta yapılan zamların yüzde 100'üaştığı bir noktada yüzde 30, 40 ile  memurun yanına gelmek, karşı tarafı yok sayılmaktır yok sayanı biz de yok sayarız. Bunu bu şekilde ifade etmek istiyorum. saygılar sunuyorum"

yeniadimgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum