Kamudaki mühendis ve mimarların talepleri TBMM gündeminde

Kamudaki mühendis ve mimarların talepleri TBMM gündeminde
CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin, kamudaki mühendeslere ilişkin ek gösterge, tazminat ve meslek kanunu taleplerinde bulundu.

Milletvekili Müzeyyen Şevkin'in kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarına ilişkin açıklamaları şöyle: 

Ülkenin yolunu, havalimanını, köprüsünü, viyadüğünü yapan, kontrol eden, özveriyle hizmet üreten kamu mühendislerinin özlük hakları günümüz koşullarına göre düzenlenmelidir.

Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları ortalama 17 ile 21 bin lira arasında maaş almakta ve bu ücret yetersiz kalmakta, yoksulluk sınırı altında kalmaktadır. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Dün açıklanan asgari ücret artışı yeterli olmadığı gibi, kamu mühendislerinin maaşına da olumlu bir yansıması olmamıştır, hatta vergi dilimine erken girilmesiyle maaşları daha da düşmüştür. Ek göstergeler 4200’e çıkarılmış ancak kayda değer bir düzenleme sağlanmamıştır; ek gösterge en az 6400 olmalıdır. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Ayrıca, teknik sorumluluk tazminatı ödemesi yapılmalı, mühendislik meslek kanunu çıkarılmalı, mesleki gelişim teşvik edilmeli, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi tüm kazanımlarının emekliliğe yansıtılması esas olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum