Memur toplu sözleşmesindeki zam oranı teklifi belli oldu

Memur toplu sözleşmesindeki zam oranı teklifi belli oldu
Merkez Bankasının açıkladığı 2024 ve 2025 yılı enflasyon hedefleri belli oldu. Bu rakamlar, memur toplu sözleşmelerinde esas olacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı.

Gaye Erkan açıklamasında "Enflasyon patikamızda önemli güncelleme gerçekleştirdik. Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'e (önceki yüzde 22,3), 2024 için yüzde 33'e  (Önceki yüzde 8,8) yükselttik. 2025 sonu enflasyon tahmini yüzde 15 olarak belirlendi" dedi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Bilindiği üzere toplu sözleşmelerde, Merkez Bankası tahminleri esas alınmaktadır. Bu nedenle Memur Sen ve Kamu sen her ne kadar yüzde 100'leri aşan zam talebinde bulunmalarına rağmen Merkez Bankası verileri esas alınacaktır.

Bu çerçevede Ağustos ayındaki toplu sözleşmelerinde, Kamu İşveren heyeti 2023 yılı için yüzde 33+ enflasyon farkı, 2025 için de yüzde 15+enflasyon farkını önerecektir.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Ancak, imza yetkili olan Memur sen, bu oranlarda uzlaşmaya yanaşöayacağı için konu Kamu Görevlileri Hakem Heyetine gidecektir.  Gazetememur.com olarak, Hakem Heyetinde Devlet tarafı ağırlıkta olduğu için Kamu İşveren Heyetinin önerisi doğrultusunda bir karar çıkacaktır diye düşünüyoruz.

Hükümet 2023 yılı Temmuz ayında, yüzde 17,55 zamma ilave olarak 8 bin lira civarında seyyanen bir zam vererek, memura yüzde 95'e varan oranda bir zam verdiğini DÜŞÜNDÜĞÜ için, Merkez Bankasının hedef oranı dışında bir oran önerilmesi çok mümkün görünmemektedir.

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum