Sabah Gazetesi: İşte meslek meslek yeni memur maaşları (Seyyanen zam dahil)

Sabah Gazetesi: İşte meslek meslek yeni memur maaşları (Seyyanen zam dahil)
Şube müdürü, memur, uzman öğretmen, öğretmen, başkomiser, polis, doktor, hemşire, mühendis, teknisyen, profesör, vaiz, avukat, araştırma görevlisi zamlı 15 Temmuz 2023 maaş tablosu

Memur maaşlarına ilişkin düzenleme bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geldi. Teklifi saat 12.00'de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler Meclis Başkanlığı'na sundu.

MEMUR MAAŞLARI İÇİN 8077 TL SEYYANEN ARTIŞ

En düşük memur maaşını 22 bin 17 TL yapacak düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Tüm memurlara seyyanen 8077 TL'lik bir artış yapılacak.

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşını 22 bin liraya yükseltecek teklifte yüzde 17,55 oranında ve 8 bin 77 TL seyyanen zam uygulanacağını açıkladı.

6 aylık enflasyon rakamları dolayısıyla memur enflasyon farkı kesinleşti. Memur enflasyon farkına yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı ilave edilerek refah payı hariç memur zammı belli oldu.

2023 TEMMUZ DÜZENLEMESİ İLE MEMUR ZAMMI NE KADAR OLDU?

 YENİ MEMUR MAAŞLARI HESAPLARI

6 aylık enflasyon beklentisi, ek zam ve seyyanen artışları kullanarak 3 tabloda, en düşük memur-memur emeklisi maaşlarını, taban aylıklarını hesapladık:

TABLO 1: MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ TABAN MAAŞLARI

MEMUR ZAMMI AÇIKLANDI SON DAKİKA: 8.077 TL seyyanen zam Meclis'te! İşte 2023 Temmuz zammı ile yeni memur maaşları

En düşük memur maaşı 22.000 TL düzeyine yükselecek. Mevcut durumda evli ve 2 çocuklu bir memura göre hesaplanan taban aylık 11.848 TL olarak uygulanıyor. Bu rakam dikkate alındığında zam oranı taban aylıkta yüzde 85,68 düzeyinde gerçekleşecek.

Bu zam oranı aynen memur emeklisi için de uygulandığında en düşük memur emeklisi maaşı 7.901 TL'den 14.671 TL'ye yükselecek.

TABLO 2: TEMMUZ ZAMMI İLE MEMUR MAAŞLARI

Hem 6 aylık kesinleşen zam oranı hem de beklenen ek zamlarla birlikte memur ve memur emeklisinin maaşlarını hesapladık.

Sabah /Mete Dirice

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
26 Yorum