Toplu sözleşmenin ilk gününde takvim belirlendi

Toplu sözleşmenin ilk gününde takvim belirlendi
7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde başladı. İlk gün, bir ay sürecek görüşmelerde takvim belirlemesi yapıldı

Ağustos ayı boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Görüşmeler kapsamında, ilk olarak hizmet kollarının talepleri müzakere edilecek.  Bundan sonraki süreç teknik heyetlerin 14 Ağustos’a kadar çalışmalarını sürdürmesi, 14 Ağustos’ta yapılacak genel görüşmede kamu tarafının teklifini sunması, 17 Ağustos’ta teklifin ve teknik heyetin oluşturacağı raporların müzakeresi, 21 Ağustos’ta ise müzakerelerin neticelendirilmesi için yapılacak toplantılar şeklinde devam edecek. 22 Ağustos’ta süreç kesinlik kazanacak. Toplu sözleşmenin imzalanması halinde karar Resmi Gazete’de yayınlanacak, anlaşma sağlanamaması durumunda ise 23-31 Ağustos tarihleri arasında Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvuru ve kurulun karar süreci gerçekleşecektir. 

7. dönem toplu sözleşme takvimi şu şekilde olacak

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

3 Ağustos'ta 
Büro, Bankacılık ve Sigortacılık, 
Eğitim, Öğretim ve Bilim, 
Sağlık ve Sosyal Hizmetler

4 Ağustos'ta 
Yerel Yönetimler, 
Ulaştırma, 
Kültür ve Sanat

5 Ağustos'ta 
Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri, 
Basın, Yayın ve İletişim, 
Enerji, Sanayi ve Madencilik

6 Ağustos'ta 
Tarım ve Ormancılık, 
Diyanet ve Vakıf ve

 9-10 Ağustos'ta genel görüşmeler yapılacak.
 TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.