Toplu sözleşmeyle öğretmenlere yıpranma payı verilecek mi?

Toplu sözleşmeyle öğretmenlere yıpranma payı verilecek mi?
Öğretmenlere yıpranma hakkıyla birlikte erken emeklilik hakkı 7. dönem toplu sözleşmede görüşülecek mi?

Toplu sözleşmede öğretmenlere yıpranma hakkı verilmesi ile birlikte erken emekli olmalarını gündeme gelecek

SGK uygulamasında da yıpratıcı işlerde çalışanların hem primleri artırılarak hem de yaş düşürülerek emeklilikte avantajlı olmakta ve diğer çalışanlara göre daha erken emeklilik söz konusu olmaktadır. En son olarak 03/08/2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kanunla sağlık çalışanlarına verilen yıpranma hakkı ile birlikte yıpranma kapsamında olan iş yerleri/işler 20’yi aşmış oldu.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Millî Eğitim Bakanlığında Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı kapsamına dâhil öğretmen unvanında fiilen görev yapanlara, çalışma sürelerinin her 360 günü için 90 gün fiilî hizmet süresi zammından yararlanma imkânı getirilerek ortadaki eşitsizliğin kaldırılabilir

4 yıl çalışan öğretmen 5 yıl çalışmış sayılacak Bahse konu kanun teklifi yasalaşırsa her 360 gün çalışan öğretmen 90 gün fiilî hizmet süresi zammından yararlanma hakkı elde edecektir. Bu durum ise 4 yıl çalışan bir öğretmenin 1 yıl yıpranma hakkı kazanması anlamına gelmektedir.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Özetle her 4 yıllık çalışma karşılığı öğretmenin primleri 5 yıl sayılabilecek ve yıpranma kapsamındaki hizmet süresine göre 3 yıla kadar daha erken emekli olma avantajı elde edebilecektir.

Umarız bu toplu sözleşmede her şeyin en iyisine layık olan öğretmenlerimiz bir nebze de olsa rahat bir nefes alır…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum