Sendika başkanından alkışlanacak hareket! Promosyon anlaşmasına imza atmadı!

Sendika başkanından alkışlanacak hareket! Promosyon anlaşmasına imza atmadı!
Türk Eğitim Sen Rize/ Pazar İlçe Temsilcisi Macit Bedii Sancak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bankalar arasında devam eden promosyon süreci ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Türk Eğitim Sen Pazar İlçe Temsilcisi Macit Bedii Sancak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bankalar arasında devam eden promosyon süreci ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklama özetle şu ifadelere yer verildi

Değerli üyelerimiz,

Kamu çalışanlarının banka promosyon miktarları ülke genelinde 2022’nin son çeyreğinde 20-30 bin aralığında gerçekleşirken Halk bankası ile 3 yıl için imzalanan 3.350 TL lik promosyonun iyileştirilmesi için doğal olarak kamu çalışanlarımızdan talep gelmesiyle başlayan süreçte Halkbankasından iyileştirme istenmiştir. Olumsuz cevap alınması üzerine kamu çalışanlarının isteği doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ihale tek taraflı olarak fesh etmiştir.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

3 yıl için alınan 3.350 TL ihale bitimine 1.5 yıl kala 4.754 TL olarak çok yüksek bir faizle geri ödenmiştir.

Yeni yapılan ihalede en yüksek rakam 12.000TL verilmiş, bu rakam örneklerinin yanında çok düşük bulunduğu için ihale ikinci tura bırakılmıştır.

İkinci turda da aynı rakamların gelmesi üzerine zamanın uzaması, tayin döneminin yaklaşması ve biz eğitim çalışanları için en önemlisi LGS ve YKS döneminde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve eğitim öğretim çalışanlarının ki LGS de il birincisi olan eğitim kadrosunun enerjisini daha fazla almamak, yormamak adına en yüksek teklifi veren Yapı kredi bankası ile 12 bin tl ye anlaşma kararı alınmıştır.

Ancak, Yapı kredi bankası protokolünde üç yıl boyunca yeni göreve başlayacaklardan promosyon alacak kişi sayısını 52 ile sınırlandırması ve Ayrıca ileriki yıllarda herhangi bir iyileştirme yapılmasının önünü kapatıp tek taraflı fesih durumunda önceki bankada olduğu gibi çok yüksek faiz istemesi üzerine Türk Eğitim Sen olarak bu maddelerde iyileştirme talep ettik.

Talebimiz olumlu sonuçlanmamıştır. Bunun üzerine milli eğitim müdürlüğümüz ikinci en iyi teklifi veren Ziraat bankası ile görüşme gerçekleştirmiştir.

Biz Türk Eğitim Sen olarak her zaman kamu çalışanlarımızın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.

Böyle bir sürecin içerisine eğitim çalışanlarını çeken, kafasını meşgul eden, asli görevleri dışında zamanını ve enerjisini harcatan bu sürecin sonuç protokolüne Türk Eğitim Sen ilçe başkanı olarak imza atmadığımız tüm üyelerimize duyurulur.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Diğer kamu çalışanlarına aylık 500-600 iken öğretmen promosyonuna aylık 300 TL değer biçilmesi (36 Ay x 300 = 10.800) tarafımızca kabul görülmemektedir.

En kısa sürede diğer bakanlıklarda olduğu gibi ülke genelinde anlaşma sağlanıp tek bir bankadan, tek fiyat üzerinden anlaşmaya gidilmesi gerektiği genel merkezimize iletilecektir.

Saygılarımla.
Macit Bedii Sancak
TES Pazar Şubesi İlçe Temsilcisi

rizeninsesi.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum