Ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler kadro istiyor

Ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler kadro istiyor
Seçimlerden önce ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler Ankara’da toplanarak bir kez daha kadro talebinde bulundu.

Seçimlere sayılı günler kala ücretli öğretmenler Ankara’da toplandı, bir kez daha kadro talebinde bulundu. Eyleme katılan eğitimciler, Hz. Ömer’in, “Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler” sözünü de pankart yaptı.

Usta Öğreticiler Platformu, Tek Çatı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ücretli Öğretmenler Platformu, ücretli öğretmenlerin sorunlarını dile getirmek için Ulus Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasında bulunan Tek Çatı Eğitim Derneği Genel Başkanı Hatice Temel, ücretli öğretmenlerin yıllardır sadece ders saat ücreti ile öğretmenlik yaptığını, sendikal haklar ve özlük hakkına sahip olmadıklarını ve resmi tatillerde ve hastalık durumlarında ücretlerinin kesildiğini söyleyerek, ücretli öğretmenlerin kadro ve sözleşmeli statüsüne alınması gerektiğini ifade etti.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Temel, ücretli öğretmenler maddi ve manevi zorluklara rağmen mevsimlik işçi konumunda çalışan eğitimciler olarak eşit işe eşit ücret istediklerini söyleyerek, “Eğitim kurumlarında asgari ücretin altında çalışan, kadrolu öğretmenin yaptığı her işi yapan, kendi meslektaşları tarafından bile ikinci sınıf muamelesi gören, angarya ve mobbinge maruz kalan ama bunu şikâyet edemeyen, şikayet ettiğinde bir sonraki dönemde iş bulamayacağını bilen, varlığı ve yoksulluğu okul müdürünün ve idarecilerin iki dudağı arasında olan çağdaş köleleriz. Biz bu kast sistemine karşıyız” ifadelerini kullandı.

“KADRO VE SÖZLEŞME KATEGORİSİNE ALINMAK İSTİYORUZ”
Hatice Temel, alanlarında tecrübeli öğretmenler ve usta öğreticiler olduklarını söyleyerek, “Asgari ücretin altında aldığımız maaşın altında kesilmesi, sigortamızın yarım yatırılması, ailelerimizi geçindirmek için kışları okullarda yazları geçici işlerde çalışmamız maddi ve manevi olarak çok yıprattı. Devletimiz; atama bekleyen öğretmen adayları arasında, ücretli öğretmenler ve usta öğreticileri ayrı kategorize etmelidir. Zira bizler MEB bünyesinde ek ders karşılığı çalışan yılların deneyimli eğitmenleriyiz. Eğitim çilesini çeken insanların emeğinin görülüp, öncelik verilmesi ve en kısa zamanda kadro veya sözleşme kategorisine alınmasını istiyoruz” dedi.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.