Uzman Jandarmalar hakkında kanun teklifi

Uzman Jandarmalar hakkında kanun teklifi
3466 Sayılı Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi. Teklif ile; uzman jandarmaların özlük haklarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. 15/11/2022 Behiç ÇELİK /Mersin Milletvekili 

GENEL GEREKÇE 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Subay, Astsubay gibi muvazzaf 15 yıl mecburi hizmete tabi Uzman Jandarmaların, halihazırda İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı personelinin yaklaşık yarısını oluşturmaktadır. Halen İstihbarat Tim Komutanı, Trafik Tim Komutanı, Kom. Kriminal Tim Komutanı, Personel, Muhabere, Mali Şubelerde Kısım Amirliği, Asayiş Tim Komutanlıkları ve çeşitli kademelerde komutanlık yapmakta olup, 2012 yılı itibariyle Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay kadrolarında görevlendirilmektedirler. 

Subayların Harp Okulu veya Astsubayların bir yıllık askeri okulda geçen askeri eğitim süreleri fiili hizmet sürelerinden sayıldığı halde, Uzman Jandarmaların nasıptan önceki bir yıllık askeri eğitim süreleri fiili hizmet sürelerinden sayılmamaktadır. Uzman Jandarmaların yıllardır çözülemeyen sorunlar personeli istifaya ve erken emekliliğe sürüklemekte, personel arasında huzursuzluk lara neden olmaktadır. Teklif ile bu mağduriyetin giderilmesi amaçlanmaktadır. 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Ayrıca Uzman Jandarmalar, halihazırda, orduevi hizmetlerinden yararlanamamaktadır. Söz konusu düzenleme ile Uzman Jandarmaların orduevi hizmetlerinden yararlanabilecektir.

MADDE GEREKÇELERİ 
MADDE 1- Madde ile 3466 sayılı Kanunun 12 nci maddesine yeni bir fıkra eklenerek, Uzman Jandarmaların nasıptan önceki mesleki eğitim ve öğretim sürelerinin fiili hizmet süresinden sayılması amaçlanmaktadır. 
MADDE 2- Madde ile 3466 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinde değişiklik yapılarak, Uzman Jandarmalar orduevi hizmetlerinden yararlanabilmeleri amaçlanmaktadır. 
MADDE 3- Madde ile 3466 sayılı Kanuna geçici bir ek madde eklenerek, bu teklifin birinci maddesinde yapılan düzenlemenin geriye dönük olarak da uygulanabilmesi sağlanmaktadır. 
MADDE 4- Yürürlük maddesidir. 
MADDE 5 - Yürütme maddesidir.

3466 SAYILI UZMAN JANDARMA KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 28/5/1988 tarihli ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununun 12 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. 
"Uzman jandarmaların nasp edildikleri tarihten önce mesleki eğitim ve öğrenimde geçirdikleri süreler fiili hizmet süresinin hesabında dikkate alınır." 
MADDE 2- 3466 sayılı Kanunun 30 uncu maddesine "tesislerden" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve orduevlerinden" ibaresi eklenmiştir. 
MADDE 3- 3466 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. 
"GEÇİCİ MADDE 8- 12'nci maddenin dördüncü fıkrası hükmü, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce nasbedilen uzman jandarmalar hakkında da uygulanır." 
MADDE 4- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 5- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.