Yardımcı hizmetler sınıfı, refah payı ve kira yardımında flaş gelişme

Yardımcı hizmetler sınıfı, refah payı ve kira yardımında flaş gelişme
Memur-Sen tarafından açıklamada zam oranı, refah payı, kira yardımı ve yardımcı hizmetler sınıfı hakkında Hakem Heyeti tarafından karar verileceği açıklandı

Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti, 7. Dönem Toplu Sözleşmede genele ilişkin tekliflerinde uzlaşma sağlayamazken, 11 hizmet kolunda mutabakat sağladı.

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan müzakere süreci sona erdi. Müzakerelerin ardından Memur-Sen’in; refah payı, kira yardımı, 22 bin liranın altında kalan en düşük memur maaşına 1650 liralık ilave artış, yardımcı hizmetler sınıfının genel idare hizmetler sınıfına geçirilmesi ve yüzdelik zam talebi başta olmak üzere genele ilişkin maddelerde uzlaşma sağlanamadı. 11 hizmet kolunda ise Kamu İşveren Heyeti ile yetkili sendikalar arasında mutabakata varıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleşen görüşmelerin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşmenin sonuçlandığını belirterek, “Yüzdelik kısımda mutabakat sağlayamadık. Bu kısım hakeme gidecek ve tahkim süreci başlayacak ama genel toplu sözleşmeye ilişkin yüzdelik zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi 11 hizmet kolunda mutabakatla toplu sözleşme sonuçlandı” dedi.

“Kazanım sayısı 341'e ulaştı”
Ali Yalçın, Toplu Sözleşmede, 11 hizmet kolunda ilave kazanımlardan oluşan 128 yeni ve revize maddenin bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “291 hizmet kolu, 50 tane de genel olmak üzere toplam kazanım sayısı toplamda 341'e ulaştı. En önemli çözüm merkezi, toplu sözleşme masası. Uzun süredir emek veriyoruz. Bu da şunu gösteriyor; memur toplu sözleşmesinde 4688 Sayılı Yasanın değişme zaruretini bir kez daha işaret ediyor. Bu konuda da bir madde imzaladık. Memur toplu sözleşmesiyle ilgili 4688 Sayılı Yasayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının himayesinde düzenlemek için bir çerçeve oluşturmaya çalışacağız. Bu da çok kıymetli bir adım olacak."

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Yalçın: 3600 ek gösterge beraber çalışılacak
Toplu sözleşmede birçok ünvandaki çalışanların gözetildiği başlıkların olduğunu belirten Yalçın, "3600 ek gösterge konusu beraber çalışılacak ve uygun bir zamanda hükümete teslim edilecek. Bu açıdan bu toplu sözleşmede masaya gelirken birçok maddeyle gelmiştik ve bunlar revize edilerek daha sonra 960 maddede tasnif edilmişti. Masadan çözüm üretelim diye olağanüstü gayret gösterdik. Hizmet kolu bazında önemli adımların atıldığını görüyoruz. Ülkemizin şartlarını dikkate alarak, ülkemizin şartları nispetinde olumlu yaklaşılan maddeler oldu. Şüphesiz daha fazla kazanım üretmek için elimizden gelen gayreti yine göstermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Refah payı, kira yardımı ve yardımcı hizmetler sınıfının durumu

25 Ağustos'a kadar Hakem Heyetine başvuru süresi bulunan Memur-Sen’in, yüzdelik zam oranı, refah payı, kira yardımı, en düşük kamu görevlisi maaşının 22 bin liraya tamamlanması, YHS'nin GİH'e geçirilmesi başta olmak üzere genele ilişkin teklifleri Hakem Heyeti tarafından 31 Ağustos tarihine kadar karara bağlanacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
90 Yorum