Yardımcı hizmetlere verilen sözler ne olacak? Yerel seçim öncesi tutulacak mı?

Yardımcı hizmetlere verilen sözler ne olacak? Yerel  seçim öncesi tutulacak mı?
Yaklaşık 140 bini bulan yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları, 2024 yerel seçimler öncesi genel idari hizmetler kadrosuna geçmek istiyor.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeline ne seçimlerde ne de toplu sözleşmede verilen sözler tutulmadı. Sayıları 140 bini bulan YHS'li ile aileleri bu durumdan dolayı kırgın ve endişeli.

MHP'nin 2018 seçimlerinde kendilerine verilen sözler:

YHS'lilerin talebi, genel idari hizmetler sınıfına geçmek. Bu doğrultuda sitemize ulaşarak seslerini duyurmaya çalışan YHS'liler, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin 2018 seçimlerinde kendilerine verilen genel idari hizmet kadrosu sözünün tutulmadığını ifade ediyor. Zira MHP, 2018 yılı seçim beyannamesinde YHS'li çalışan devlet memurlarının eğitim durumlarına göre bir defaya mahsus sınavsız üst kadrolara atanacağına dair söz vermişti.

Ali Yalçın'dan toplu sözleşme sürecinde yardımcı hizmetler açıklaması:

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da konuyla ilgili 2023  yılında toplu sözleşme sürecinde yaptığı açıklamada "Yardımcı Hizmet Sınıfının Kaldırılarak Genel İdari Hizmetler Sınıfına Aktarılmalıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamındaki kamu görevlilerinin Genel İdari Hizmetler Sınıfına aktarılmasını ve bu hizmet sınıfının mevzuattan kaldırılmasını istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

'DİPLOMAYA UYGUN KADRO VERİLMELİ'

Daha önce de Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da kamuda yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin bir bölümünün de lise ve üzeri eğitim seviyesine sahip olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetmişti: "Kamu çalışanlarına diplomalarına uygun kadrolar verilmeli. Kamuda 140 bin civarındaki yardımcı hizmetler sınıfı personelinden lise ve üzeri eğitim seviyesine sahip olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere genel hizmetler sınıfına geçirilmeli. Toplu sözleşme masasında da her seferinde dile getirdiğimiz bu talebin karşılanması hem personelin motivasyonunu hem de kamunun hizmet kalitesini artıracaktır."

Kamubiz.com ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
21 Yorum