3600 Ek Gösterge Kanun Teklifi Meclise Sunuldu! İşte Meslek Meslek Gösterge Cetveli

3600 Ek Gösterge Kanun Teklifi Meclise Sunuldu! İşte Meslek Meslek Gösterge Cetveli
Yükseköğrenim görmüş ve kadro derecesi 1 olan tüm memurların ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi ve yükseköğrenim görmemiş diğer kamu görevlilerinin ek göstergelerinde artış yapılması amacıyla Meclis'e kanun teklifi sunuldu.

3600 ek gösterge kanun teklifi Meclis'e geldi mi? Görüşmelere ara verilen torba yasaya 3600 ek gösterge eklenecek mi? İşte 3600 ek gösterge hakkında en son gelişme ile Meclise sunulan kanun teklifi detayları ve gösterge cetveli...

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

"657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. Melih MERİÇ /Gaziantep Milletvekili

GENEL GEREKÇE

5 Temmuz 2022 tarih ve 7417 sayılı Kanun'da yer alan 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, 15.01.2023 tarihinden itibaren uygulanmaya başlamıştır.
Ancak söz konusu düzenleme kamu personeli arasında ayrımcılık yaratmış, emsal görev ve unvanlarda birçok eksiklik ve mağduriyeti beraberinde getirmiştir. Bu adaletsizliği ortadan kaldırmak için unvan ayrımı olmaksızın, yüksek öğrenim görmüş tüm kamu görevlilerinin 1. dereceye ulaşmaları halinde 3600 ek göstergeden faydalandırılması gerekmektedir.
Emsal görev ve unvanlar arasındaki ek gösterge adaletsizliğini ortadan kaldırmak, kamuda çalışma barışım tesis etmek amacıyla hazırlanan Kanun Teklifi ile, daha önceki 3600 ek gösterge düzenlemesinin dışında tutulan yüksek öğrenim görmüş tüm kamu görevlilerinin 1. dereceye ulaşmaları halinde 3600 ek göstergeden faydalanması, aym hizmet sınıfında olup farklı öğrenim ve derecede bulunanların ek göstergelerinin artırılması amaçlanmaktadır.

MADDE GEREKÇELERİ

Madde 1- Madde ile; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) Ek Gösterge Cetvelinde yüksek öğrenim görmüş 1. dereceye ulaşmış tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi, aynı hizmet sınıfında olup farklı öğrenim ve derecedekilerin de ek göstergelerinin artırılması amaçlanmaktadır.

Madde 2- Madde ile; 375 sayılı Kanun Hükmünde Karamame'nin Eki (IV) Cetvelinde yüksek öğrenim görmüş 1. dereceye ulaşmış tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi, aym hizmet sınıfında olup farklı öğrenim ve derecedekilerin de ek göstergelerinin artırılması amaçlanmaktadır.

Madde 3- Yürürlük maddesidir.

Madde 4- Yürütme maddesidir.

3600-page-0005.jpg

3600-page-0006.jpg

3600-page-0007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
19 Yorum