Kamudaki işçileri sevindiren gelişme: Memurluk hakkı Bakan'a iletildi...

Kamudaki işçileri sevindiren gelişme: Memurluk hakkı Bakan'a iletildi...
Üniversite mezunu işçiler, memur kadrosuna atanacak mı? Sürekli işçi kadrosundan memurluğa geçmek mümkün mü?

Kamuda işçi olarak çalışan, yüksek lisans ve doktorasını yapmış üniversiteli işçilerin memurluğa geçme talepleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan tarafından Anayasanın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Ömer Faruk GERGERLİOĞLU /Kocaeli Milletvekili

Tarafıma iletilen bilgi :"Birçok kurumda işe mesleğini yapmak üzere alınan ancak "memur" değil, "vasıfsız işçi" kadrosunda istihdam edilen üniversite mezunları, özlük haklarında düzenleme yapılmasını ve memur statüsüne geçmeyi talep ediyorlar. Aralarında yüksek lisans ve doktorasını yapmış mühendis, kimyager, biyolog gibi meslek gruplarından insanların bulunduğu Üniversiteli işçiler yıllarca aldıkları eğitimin hak ettiği şartlarda çalışmayı, eşit işe eşit hak ve eşit maaş talep ederek aynı kurumda aynı işi yaptıkları memurlarla aralarındaki maaş ve özlük hakkı farklılığının giderilmesini istiyor. Mevcut koşullardaki yüklerinin yanında memur statüsüne geçirilmeleri halinde devlete ekstra bir yük oluşturmayacaklarını belirten üniversiteli işçiler özlük haklarının iyileştirilmesini ve memur statüsüne geçmeyi isteyerek yetkililere sesleniyorlar.” ifadeleri yer almıştır.

Bu bağlamda;

1- Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?

2- İşçi statüsünde olan üniversite mezunu personellerin isteğe bağlı olarak memur statüsüne geçme talepleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

3- Bu konuda bir çalışmanız varsa işçi statüsünde olan üniversite mezunlarını ne zaman memur statüsüne geçirmeyi planlıyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum