Yetkili sendikadan memur maaşları ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması

Yetkili sendikadan memur maaşları ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması
Yalova Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısına katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, burada yardımcı hizmetler ve memur maaşalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel Sekreter Talat Yavuz Yalova'da yaptığı toplantıda memurlarla ilgili iki önemli hususa dikkat çekti. Konuşmasında kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğüne değinen Yavuz, memur maaşları ve yardımcı hizmetler sınıfına dair şu ifadelerde bulundu:

Memur maaşlarında nasıl bir yol izlenmeli?

“Ekonomik veriler, enflasyon ve faiz oranlarındaki artış, dolar kurundaki dalgalanmalar, kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü göstermektedir. Telafi edilmesi gereken bu durum, kamu yönetimi ve devlet tarafında da temel bakış olarak benimsenmeli; kamu görevlilerinin ücretlerinde geçmiş yönüyle kayıpları, gelecek yönüyle de enflasyona yenilme riskini giderecek nitelikte politikalar izlenmelidir”

Yardımcı hizmetler sınıfı için yapılması gerekenler

Önümüzde hâlâ çözüm bekleyen sorunlar var” diyerek sözlerini sürdüren Yavuz, “Yardımcı hizmetler sınıfı personeli genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmeli ve özlük hakları iyileştirilmeli, ek göstergelerinde artışa gidilmelidir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum