Yönetici atamalarda keyfiyete son verilsin!

Yönetici atamalarda keyfiyete son verilsin!
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB'de yönetici atama sürecini değerlendirdi.

Kamuoyuna yansıyan haberlere göre Milli Eğitim bakanlığı yönetici atama yönetmeliğinde bir takım değişiklikler yapacak. MEB bu doğrultuda hazırlıklarını sürdürürken TES Genel Başkanı Talip Geylan eleştirilerde bulundu. Geylan açıklamasında yönetici atamada keyfiyetin olduğunu ve liyakata önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İşte yönetici atamalarda keyfiyete son verilsin çağrısında bulunan Başkan Geylan'ın açıklamaları:

Yönetici atama sürecinde inisiyatife son verilmesi gerektiğinin altını çizen Geylan, “Liyakat, ehliyet esas alınmalı, yönetici atama süreci hakkaniyet üzerinden yürütülmelidir” dedi.

Proje okullarına yönetici ve öğretmen atama süreçlerinde keyfiyete dayalı hareket edildiğini söyleyen Geylan, “Bu noktada ilk olarak proje okullarına yönetici atama meselesinin masaya yatırılması gerekir. Proje okulları MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine tabi olmalı, proje okulları ile ilgili düzenleme ivedilikle hayata geçirilmelidir” dedi.

Kraldan çok kralcı olup da önlük üzerinden meslektaşlarımıza bir dayatma ya da mobbing yapılırsa, o noktada duruşumuz bellidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum