MEB'den yönetici atama yönetmeliği ve okul müdürleri hakkında yeni açıklama

MEB'den yönetici atama yönetmeliği ve okul müdürleri hakkında yeni açıklama
Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürü tarafından okul müdürü ve yönetici atamalara dair yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Genel Müdür Bülent Çiftci okul müdürlerinin özlük haklarına ilişkin iller arası tayin hakkı verileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent Çiftci, 13-17 Kasım öğretmenlerin seminer döneminde video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda yönetici atama yönetmeliği ve okul müdürlerinin özlük haklarına ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ

Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme yönetmeliğini düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Söz konusu yönetmelikte ve özellikle yönetici değerlendirme formunda yapacağımız değişikliklerle yönetici seçme ve değerlendirme sürecini açık ve net bir zemine kavuşturmayı amaçlıyoruz.

OKUL MÜDÜRLERİNE İLLER ARASI TAYİN HAKKI

Eğitim kurumlarında yönetici olarak görev yapmakta iken iller arasında yer değiştirme durumunda kalan yöneticilerimizin sorununu çözüme kavuşturacağız. Mevzuat güncelleme çalışmalarını yakın zamanda paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum