3600 ek gösterge ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması!

3600 ek gösterge ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması!
Türk Büro Sen Amasya Şubesinin Genel Kuruluna katılan Genel Başkan Türkeş Güney konuşmasında 3600 ek göstergeye ve yardımcı hizmetler sınıfına değindi.

Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney Amasya'da 3600 ek gösterge, YHS personeli hakkında konuştu.

Yardımcı hizmetler sınıfını miadını doldurduğunu ifade eden genel başkan 3600 ek göstege hususunda şunları ifade etti;

Devlet memurlarının, ek göstergelerinin artırılmasına ilişkin, 6.dönem toplu sözleşme ( Ağustos 2021) görüşmelerinde; Ek Gösterge Çalışması başlıklı 51. maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak, 3600 ek gösterge düzenlemesi dahil olmak üzere, ek göstergelere ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla, 2022 yılında tamamlanacaktır.” Mutakabatı ile Temmuz 2022 ayında, eğitim, emniyet, diyanet ve sağlık çalışanları sınıfında yer alan 1. dereceye gelmiş memurlar ile GİH sınıfında yer alan bazı ünvanların ek göstergesi, 1 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı resmi gazetede yayınlanan 7417 sayılı kanunla 3600 rakamına yükseltilmiştir.

Dört meslek grubu ile GİH sınıfındaki bazı ünvanların ek gösterge 3600 rakamına çıkarılması ile, GİH ve THS’de 1.dereceye gelmiş memurların mağduriyeti 7417 sayılı kanunun TBMM’deki görüşmelerinde sendikamız Türkiye Kamu Sen ve Türk Büro Sen tarafından dile getirilmiş, kanun teklifi hazırlanmış, TBMM’ye taşınmıştır.

14 ve 28 mayıs seçim sath-ı mahallinde; Sn.Cumhurbaşkanımız ve önceki dönem çalışma bakanımız tarafından 1.dereceye düşen memurların ek göstergesinin 3600’e çıkarılacağı, kanun teklifinin hazır olduğu, TBMM açılır açılmaz yüce meclise taşınacağı ifade edilmiştir.

Yetkili sendika tarafından 7.dönem toplu sözleşme sürecinde, mutabakat ve anlaşma sağlanan hususlar arasında, Ek Gösterge Çalışması başlıklı 51.maddeye, 2 yıl önce gerçekleştirilen 6.dönem toplu sözleşmede yer alan cümle aynen, kopyala yapıştır anlayışı ile yazılmış, 3600 ek göstergenin GİH ve THS’de yer alan 1.dereceye düşmüş memurların haricindeki meslek ve ünvanlar bazında çözüldüğü unutulmuştur.

Bu husus da göstermektedir ki; gerekli yetkili sendika, gerek kamu işvereni toplu sözleşme masasında gerekli özeni göstermemiş, 3600 ek gösterge konusunda temmuz 2022 ayında 7417 sayılı kanunla kaydedilen çok önemli aşama ihmal edilmiş, unutulmuştur.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı miadını doldurdu

2008 öncesi ve sonrasında işe girenlerin yaşadıkları hak kayıplarının giderilmesi ile Yardımcı Hizmetler Sınıfı miadını doldurduğunu ve YHS Çalışanlarının GİH’e geçirilmesini talep ettik. Biz Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, bu talebimizi de masaya taşıdık. Ancak yetkili ama etkisiz konfederasyon bizim bu konuda verdiğimiz mücadeleyi vermedi.”

Memurlara refah payı

Genel Başkan konuşmasının devamında zam oranlarının enflasyon tahmininin altında kaldığını ve refah payı talebini yineledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
17 Yorum