Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması TBMM gündeminden düşmüyor!

Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması TBMM gündeminden düşmüyor!
Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılmasına ilişkin TBMM Başkanlığına peş peşe verilen soru önergeleri ve kanun tekliflerine bir yenisi daha eklendi. Milletvekili Hüsmen KIRKPINAR, Çalışma Bakanına yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılacak mı diye sordu.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, dağıtıcı, mübaşir, terzi, berber, garson, bahçıvan, matbaacı vb. unvanlarda görevlerini icra eden Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personel eğitim durumlarına uygun başka kadrolara atanabilecek mi?

Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve bu kadrolardaki personelin eğitim durumlarına uygun başka kadrolara alınmasına ilişkin Meclis Başkanlığına sunulan soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat IŞIKHAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Hüsmen KIRKPINAR /İzmir Milletvekili

1965 yılı şartlarına göre tanımlanan 'Yardımcı Hizmetler Sınıfına geçen zaman içinde artık ihtiyaç kalmamıştır. Kamu kurumlarında 657 Sayılı Kanun kapsamında teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, dağıtıcı, mübaşir, terzi, berber, garson, bahçıvan, matbaacı vb. çeşitli unvanlarda mesleğini ve sanatını, 'ustalık' seviyesinde icra eden Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personeller, bulundukları sınıftan kaynaklı mağduriyet yaşamaktadır. Yardımcı Hizmetler Sınıfındakiler unvanları itibariyle görev tanımlarının yapılmamış olması nedeniyle görevi olmayan işlerde çalıştırılmaya zorlanmaktadır. Görev dışı işleri yapmak istemediklerinde ise kurum amirlerince "Sorunlu Personel" olarak görülerek mobbinge maruz kalmaktadır. Sayıları yüz bini geçen yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve bu kadroda görev yapan personellerin bir defaya mahsus eğitim durumuna uygun kadrolara atanması beklenmektedir.

Bu kapsamda;

1. Uzun süredir görmezden gelinen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36'ncı maddesinde yer alan 'Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması düşünülmekte midir?

2. Bu sınıfta istihdam edilen mevcut personel, herhangi bir işleme tabi tutulmaksızın eğitimlerine uygun diğer sınıflardaki kadrolara atanması için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

3. Kamuda en düşük ek gösterge ve tazminat yansıtma oranına sahip Yardımcı Hizmetler Sınıfı için herhangi bir çalışma varsa ne zaman kamuoyuyla paylaşılacaktır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum