2000 engelli öğretmen ataması TBMM'ye taşındı

2000 engelli öğretmen ataması TBMM'ye taşındı
Aksaray Milletvekili Ayhan Erel TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmasında, 2018-2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre 500 engelli öğretmen atamasının yetersiz olduğunu ve 2000 kişilik bir atama yapılması gerektiğini söyledi. İşte o konuşma:

İYİ PARTİ GRUBU ADINA AYHAN EREL (Aksaray) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bu haftaki grup toplantımızda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener engelli bir kardeşimize milletin kürsüsünü teslim etti. Bu kardeşimiz, kendi yaşadığı ve kendi gibi engelli olan vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetlerini ve taleplerini dile getirdi. Engellilere verilen sağlık kurulu raporlarında, ölçme ve değerlendirme kriterlerinde yapılan değişikliklerde binlerce engellinin hak ve hizmetlerden mahrum bırakıldığını, toplu taşıma engellilerin mağduriyetini yaşadığını ve ulaşım içinden çıkılmaz bir duruma geldiğini, engellilere yönelik doğru politikalar geliştirilerek ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini, şehir planlamaları kamu hizmeti ve istihdam olanaklarından engellilere yönelik yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerektiğini dile getirdik.

Yine, 2018-2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre 500 engelli öğretmen adayı göreve atanacak. Engelli öğretmen adayları bu sayının yetersiz olduğunu, kendileri için en az 2.000 kişilik bir kontenjan talepleri olduğunu söylüyorlar.

Evet, hani diyoruz ya engelli olmak, hayatı yaşamak için engel değildir. Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldıralım, kardeşlerimizin sesini duyalım, onlara gerçekten sahip çıkalım.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.