SON DAKİKA heyecan verici gelişme: Memurlara öğretmenlik hakkı TBMM gündeminde

SON DAKİKA heyecan verici gelişme: Memurlara öğretmenlik hakkı TBMM gündeminde
CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Milli Eğitim Bakanlığının 10 yıldır memurlar arasından öğretmen ataması yapmadığını ve kendilerine kontenjan verilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, kamuda görevli öğretmenlik bölümü mezunu memurların sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Uzun üredir memurlar arasından öğretmen ataması yapılmadığını söyleyen Tahtasız, memur öğretmenlerin kadro beklediğini, ilk atamada kontenjan verilmesi gerektiğini söyledi.

Mehmet Tahtasız'ın TBMM Konuşması:

"Üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirip pedagojik formasyonunu almış olan memur öğretmenler de atama bekleyen öğretmenlerimiz gibi mağdurlar. Uzun süredir kamu kurumlarında kadrolu memur olarak görev alan öğretmenler, on yıllık bekleyişlerinin son bulmasını ve yasal düzenlemelerle atama istiyor. Yapılacak ilk öğretmen atamasında memur öğretmenlere de kontenjan verilmelidir. ."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum